Lowepro Toploader Zoom 50 AW II

0

Cikkünket akár úgy is kezdhettük volna, hogy a Lowepro Toploader Zoom azoknak a profi fotósoknak készült, akik már rájöttek, hogy egy-egy feladatra egy objektív is bőven elég, ez esetben viszont minek cipelnék a teljes felszerelésüket. Persze az igazság ennél jóval árnyaltabb. Jóllehet, akadnak bőséggel olyan fotós feladatok, amit egy 24-70mm-es objektívvel tökéletesen el lehet látni, s egy ilyen szett ebbe a fotóstáskába is remekül elférne, azért mint látni fogjuk, ez a táska inkább a hobbi-, vagy amatőrfotósoknak készült.

A Lowepro nemrég frissített Toploader Zoom II termékvonalán a kisebbik 45 AW II, a közepes méretű 50 AW II és a méretesebb 55 AW II található. Mindhárom hasonló felépítésű, ám míg a legkisebb inkább a kisebb DSLR-ek kisebb zoomobjektívéhez, vagy átlagos bridge géphez nyújt elegendő térfogatot, a legnagyobb 55 AW II akár telezoommal felszerelt méretesebb DSLR-hez is elegendő.

Ahogyan azt már a Toploader Pro széria egyik tagjának bemutatásakor is tapasztaltuk, a Lowepro Toploader Zoom 50 AW II is felülről fogadja a fényképezőgépet. A felső részt dupla húzókás cippzárral zárhatjuk. A Pro szériával szemben itt nincs további védelmet kínáló elülső csat.

A kisebb-nagyobb gépek kényelmes és biztonságos elhelyezéséhez itt is kivehető, szivacsos térelválasztót kapunk, de csak egyet. Ezt a táska aljába helyezve meghatározhatjuk, milyen mélyen üljön a gép, de akár egy kisebb objektívet is elhelyezhetünk alulra, fentre pedig jöhet a gép kitobjektívvel. A lefelé szűkülő belső tér kb. 20×16×11 cm méretű.

A táskát akár övre is fűzhetjük, de az alapvető felfogatás persze a szokásos vállpántos megoldás. Ezt alkalmazva nem csak vállon, de átlósan átvetve mellkason is hordhatjuk. A vállpántot sajnos csak műanyag kapocs rögzíti a táskához, ez is egy jelentős különbség a Pro szériával szemben, ott ugyanis fém kapcsot alkalmaztak.

A Lowepro Toploader Zoom 50 AW II elején egy cippzáros zsebbel rendelkezik, ide helyezhetünk iratokat, memóriakártyákat, kisebb kiegészítőket. Egy másik zseb a táska felnyitható tetejének belső oldalán található, ahová szintén laposabb kiegészítők, pl. szűrők, vagy memóriakártyák férnek.

A Lowepro Toploader Zoom 50 AW II sem maradt esővédő huzat nélkül, ezt a táska hátulján találjuk.

A Lowepro Toploader Zoom 50 AW II ára bruttó 16.000 Ft, a kisebbik 45 AW II-ért 13.500 Ft-ot, míg a méretesebb 55 AW II-ért 18.000 Ft-ot kell fizetnünk.

A Lowepro fotóstáskát a Studio Line Fotótech-Nikától kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!