Tenba Shootout 18L

0

A Tenba Shootout 14L Actionpack egy különc fotóstáska volt, amely kifejezetten akciókamerát használó nagyon lelkes sportolóknak készült. Nem is tudnánk másra használni, csak akciókamerákhoz.

A Tenba termékelnevezése talán nem a legszerencsésebb így, mivel a Shootout névből arra gondolhatnánk – ha elsőként az akciókamerákra kihegyezett tatyót ismertük meg –, hogy ez a széria az akciókamerákról szól. Pedig nem.

A Tenba Shootout 18L egy ízig-vérig fotós táska, méghozzá a hagyományos hátizsák kialakítással. Illetve így ez ebben a formában nem teljesen igaz, mivel nem csupán akkor férünk hozzá a felszereléshez, ha levesszük a hátunkról. A táska oldalán kialakított kisebb nyílás lehetővé teszi, hogy egy DSLR gépet egy rá helyezett objektívvel elérhető helyen tartsunk.

A táska eleje egyébként tényleg hasonlít a Shootout 14L Actionpackre, legalábbis a fényvisszaverő csík itt is megtalálható, illetve az elülső két zseb is, ahová a kisebb kiegészítők, iratok, tárca kerülhet, valamint itt található a memóriakártya tartó tok is.

A két elülső zseb fölé egy méretesebb, 32 cm mély és 18 cm széles tárolórekesz került. Ebbe vékonyabb, max. 3-4 cm vastag eszközöket helyezhetünk. Pl. egy akkutöltőt, vagy szűrőket tokban.

A fényképezőgépet, objektíveket és vakut a belső részbe helyezhetjük el, amely hagyományos hátizsákos elrendezésben a fedlap lenyitása után érhető el. A lenyitás előtt elhúzandó cipzárat úgy alakították ki, hogy kis lakattal akár le is zárhassuk. Ez jól jöhet utazás során, pl. ha repülőgépre kell poggyászként feladnunk a táskát.

A belső, szivacsos térelválasztók természetesen tépőzár segítségével könnyedén áthelyezhetők, így igény szerint rendezhetjük át a táskánk belső terét.

Az említett oldalsó, nyitható ajtónak köszönhetően egy gép, vagy egy objektív könnyedén hozzáférhető lehet, s még könnyebb a dolgunk, ha a táskát magunk elé hajtjuk.

A hátsó részt ezúttal is úgy alakították ki, hogy jól szellőző legyen, emellett a vastag, szivacsos külső bélelés kényelmessé teszi a táska hordását. Ha jól megpakoljuk, akkor jól jön a deréktól induló és övtájékon rögzíthető alsó pánt is.
Hátul egyébként notebooknak kialakított helyet is találunk, ide max. 13,3″-os notebook fér el (14″-os már éppen nem fér bele).

Nem maradt el a Tenba Shootout 18L-ről sem az esővédő huzat, ezt alulról érhetjük el.

A táska egyik oldalán elasztikus zsebet alakítottak ki, ide kisebb állványt is befogathatunk, s felül is van lehetőség rögzítésére. E zseb mentén nyílik ki egyébként a táska is, így ha állványt is viszünk magunkkal, s azt ide helyezzük, akkor a fényképezőgépet az említett módon oldalról már nem tudjuk kivenni (útban lesz az állvány). A nagyobb, Shootout 24L modellen az állványt előre helyezhetjük, ehhez kis fület alakítottak ki lent és hosszú rögzítő pántot fent, így méretesebb tripod is gond nélkül felhelyezhető, valamint az oldalsó ajtónak sem lesz útjában.

A Tenba Shootout 18L ára bruttó 59.900 Ft, a nagytesó Shootout 24L-ért 69.900 Ft-ot kell fizetnünk.

A fotóstáskát a Studio Line Fotótech-Nikától kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!