Fényképezőgép eladások az Egyesült Államokban

0

Az NPD Intelect felmérése szerint októberben az Egyesült Államokban az eladott magasabb kategóriájú fényképezőgépek közel 19%-a digitális fényképezőgép volt. Magasabb kategóriába minden 50 dollárnál (kb 13 000 forint) drágább fényképezőgépet beleszámítottak. Januártól október végéig összesen 677 millió dollár értékben adtak el digitális fényképezőfépeket, ami 52,5%-os emelkedés az előző év hasonló időszakához képest.

Amerikában a főleg floppy lemezes gépeket forgalmazó Sony vezeti az eladási listákat mind eladott darab, mind pedig érték tekintetében.

Az NPD októberi online felmérése szerint a válaszadók 43%-a fél éven belül tervezi fényképezőgép vásárlását, 72%-uk pedig minden bizonnyal digitális gépet vásárol. Az összes válaszadó 14%-a már most is tulajdonosa legalább egy digitális fényképezőgépnek. 40%-a azoknak, akik hagyományos és digitális fényképezőgéppel rendelkeznek a fotózási kedv jelentős növekedéséről számolt be.

A tulajdonosok majdnem fele (49%) kizárólag magán célra használja a digitális masinákat. 38%-uk felteszi a képeket az internetre, 83%-uk e-mailben küldi el azokat. A tulajdonosok egy harmada használta már a digitális fényképekkel ékesített termékeket és szolgáltatásokat kínáló cégek szolgáltatásait. A kérdőívet 22429 ember töltötte ki.