Nikon CP990 firmware 1.1

0

Kezd körvonalazódni a Nikon Coolpix990-es 1.1-es firmware frissítésében végrehajtott változtatások sora. Egyelõre még semmi sem végleges, de nyilván már közel állunk hozzá, hiszen a Nikon 18-án jelenti be hivatalosan az új firmware-t.

Eddig kiszivárgott javítások:

Javított automatikus élességállítás Az AF mezõ manuális és automatikus kiválasztását fejlesztették.
Mentés közben újra használható a buffer Sorozatfelvétel után, ha megtelik a belsõ memória, a gép azonnal képes exponálni, amint egy képnyi hely felszabadul a belsõ memóriában.
Távkioldó kábel támogatása Az MC-EU1 távirányítóval nem csak exponálni, de zoomolni és idõzített sorozatfelvételt készíteni is lehet.
Továbbfejlesztették a Best Shot Selection rendszert Minden módban (kivéve Hi) akár 10 kép is készíthetõ, mielõtt a gép kiválasztja a legtöbb részletet tartalmazót. A memóriakártyára már csak ez az egy kerül.
Fejlesztések a kép ellenõrzésében Az exponálás után gyorsabban jelenik meg az elkészült kép.
Gyorsítás visszajátszás módban Gyorsíottak a tömörítetlen képek megjelenítésén.
Javított fehéregyensúly Tovább finomították a fehéregyensúly beállító rendszert.
Javítások a menüben Apróbb javíásokat végeztek a gép angol, német és francia menüjében.

A frissítést USB vagy soros csatlakozáson keresztül Mac OS8.6 vagy újabb illetve Windows operációs rendszereken (Windows ME-t nem támogatják) kersztül végezhetjük el. A számítógépre fel kell installálni a Nikon View 3.x változatát. A procedúra alatt érdemes a fényképezõgépet adapterrõl vagy frissen töltött akkumulátorrol használni. A firmware verziószámát megtudhatjuk, ha a gépet a Menu gombot nyomva tartva kapcsoljuk be.