Képfeltöltés a netre számítógép nélkül

0

Új, alacsony költséggel üzemeltethető internet kapcsolódási protokoll fejlesztését jelentette be a minap az angol Torridon Plc. A Chameleon néven futó rendszert először egy önálló, számítógép nélkül használható képfeltöltő termékbe építik be. A FlashMailer egy olyan egyszerű szerkezet, amely képes memóriakártyák olvasására és a képek egy kiválasztott site-ra való feltöltésére ftp kapcsolaton vagy e-mail-en keresztül. Így akár út közben, szállodai szobánkból is feltölthetjük a képeinket a szerverünkre.

A FlashMailert felszerelték egy apró fekete-fehér LCD kijelzővel, amin a feltöltendő képeket lehet majd kiválasztani. A szerkezet képes a jpeg tömörítésen változtatni, hogy a képek gyorsabban feltöltődjenek.

A termék fejlesztése még korai fázisban van. Torridon elsősorban olyan gyártók jelentkezését várja, akik segíteni tudnák a céget a termék további fejlesztésében és vállalnák a későbbi sorozatgyártást. A cég a termék megjelenését 2001-re tervezi, árát pedig szeretné 150 dollár körül tartani.