Vízálló tokok – készüljünk a nyárra

0

Vízalatti tok Olympus E10 és E20 digitális fényképezőgépekhez Az Olympus E-10 és E-20 modellekhez kínál vízalatti fotózáshoz megoldást a Light & Motion cég. A Titan nevű vázban a fényképezőgép minden funkciója elérhető. Kialakításának köszönhetően nem csak az LCD, de akár az optikai kereső is kiválóan használható. A sajtóbejelentés szerint az opcionális lencsék a gépen akár vízalatt is cserélhetők, így nem maradhat rossz optikával a fotós a soha vissza nem térő alkalmakkor sem. A házon van vakuszinkron kivezetés is, így a külső vakuk vezérlése is megoldott.

Vízalatti tok Nikon Coolpix 995 digitális fényképezőgéphez A másik tokot a kanadai Aquatica fejlesztette ki a Nikon népszerű Coolpix 995-ös digitális fényképezőgéphez. Az alumínium tokon keresztül a fényképezőgép összes funkciója használható, sőt egy vakupapuccsal is gazdagabb lesz a 995 tulajdonosa. A 45 fokban elforgatott gép ergonómiailag a legjobb megoldást nyújtja a vízalatti fotózásnál. Az előtétlencsék ezen a tokon is víz alatt cserélhetők. A csatlakozók és a kapcsolók duplán szigeteltek. A tokot februártól árusítják és 849 dollárt kell majd leszurkolni érte.

Az Aquaticának ez az első vízalatti tokja digitális fényképezőgéphez, de a hagyományos gépekhez tervezett kiváló tokoknak köszönhetően nevük ismerősen cseng a vízalatti fotózás világában.