Tamron objektívek profiknak

0
Két új SP (Super Performance) objektívet mutatott be a Tamron. Mindkét objektív jellemzője, hogy teljesítményüket a digitális fényképezőgépek által támasztott igényekhez igazították, de természetesen a filmes vázakkal is eredményesen használhatók.

Tamron AF 180 mm F/3,5 Di SP LD (IF) Macro


Ideális makró objektív olyan témák fotózásához, amelyek nem teszik lehetővé a közeli fotózást. A nagy gyújtótávolsághoz kapcsolódó jó fényerő csökkenti a berázás veszélyét, illetve kisebb érzékenység használatát is lehetővé teszi.

Az 1:1 leképezésű makróképesség a nagy gyújtótávolsággal kombinálva lehetőséget nyújt olyan rovarok fotózására is, amelyeket nem lehet igazán megközelíteni. A nagy gyújtótávolsággal párosított makró képesség teret hagy a megfelelő megvilágítás kialakításának is.

Az objektívre szerelt szűrő (pl. polárszűrő) akkor is kényelmesen forgatható, mikor az objektíven napellenző van. Ezt a Tamron FEC (Filter Effect Controll) nevű szabadalma teszi lehetővé. Az objektív stabilitásáról egy könnyen le- illetve felszerelhető állványrögzítő gyűrű gondoskodik.

Az objektív Canon, Minolta és Nikon bajonettel készül és idén júliustól már itthon is megvásárolható.

Típus B01
Gyújtótávolság 180 mm
Fényerő F3,5
Látószög 14&rad;
Felépítés 14 lencsetag 11 csoportban
Közelpont 47 cm
Legnagyobb leképezés 1:1
Szűrőméret 72 mm
Hossz 166 mm
Átmérő 85 mm
Súly 920 g
Rekeszlamellák száma 7
Napellenző Virágszirom formájú, tartozék
Bajonett típusok Canon, Minolta, Nikon

Tamron AF 28-75 mm F/2,8 XR Di SP LD Aspherical (IF) Macro



Állandó fényerejű, standard zoom optika. Azonban nemcsak a tudása, de a méret is figyelemre méltó. A jó kezdő fényerő ellenére az objektív mindössze 9 cm hosszú és 510 g. Az eszköz Canon, Minolta, Nikon és Pentax bajonettekkel készül. Az első három változat júliustól, a Pentax bajonettes pedig augusztustól lesz kapható itthon is.

Típus A09
Gyújtótávolság 28-75 mm
Fényerő F/2,8
Látószög 75&rad; – 32&rad;
Felépítés 14 lencsetag 14 csoportban
Közelpont 33 cm (minden látószögnél)
Legnagyobb leképezés 1:3,9
Szűrőméret 67 mm
Hossz 92 mm
Átmérő 73 mm
Súly 510 g
Rekeszlamellák száma 7
Napellenző Virágszirom formájú, tartozék
Bajonett típusok Canon, Minolta, Nikon, Pentax

Mindkét objektív ára várhatóan jóval a vázak gyártói által kínált objektívek ára alatt marad, így olyan amatőrök is minőségi objektíveket vehetnek, akik eddig a magas költségek miatt halogatták a vásárlást.

A két most bejelentett objektív mellé ősszel egy 70-200 (F/2,8) és egy 17-35 (F/2,8-4,0) optika is társul.