Új MultiMedia kártyák

0

A Japán Renases cég új MultiMedia kártyái a korábbinál alacsonyabb feszültségen működhet: 1,8 V-on. A kisebb feszültségű változatot elsősorban mobiltelefonokhoz fejlesztették ki. Az alacsony feszültségű kártyák mind 3, mind 1,8 V-os feszültséggel is képesek üzemelni. A dupla feszültséges megoldással (DualVolatage) készült kártyákat RS-DV-MMC-nek nevezték. Ezek a kártyák ráadásul méretükben is kisebbek elődjüknél (ReducedSize). Az RS-DV-MMC mérete kb. fele az eredeti MMC méretének: 24x18x1,4 mm. Az írási sebessége 1,8 MB/s. Az RS-DV-MMC-ket 32 MB, 64 MB és 128 MB-os kapacitással gyártják majd. A 32 MB-os változat jövő év márciusában kerülhet forgalomba, a 64 és 128 MB-os változatok mérnöki mintái 2004. májusában kerülnek ki a gyárból.

Ezzel egyidőben megjelentek a 256 és 512 MB-os MultiMedia kártyák is, amelyek a szokásos 3 V-os feszültséget használják. Ezek is 1,8 MB/s sebességűek. A 256 MB-os MMC jöcő márciusában kerül forgalomba, a fél GB-os mérnöki mintáját jövő júniusban kezdik szállítani.
Már készül az 1 GB-os MulteiMedia kártya is, amelyet várhatóan még jövőre bejelentenek. Az eddidi kilátások alapján idővel a 4 GB-os MMC kártyát is el fogják készíteni.