Tarolt a falánkság és a bujaság

0

A leginkább a falánkság és a bujaság indította be a Magnum Édes Kísértések Fotópályázat résztvevőinek fantáziáját, hiszen ebbe a két nevezési kategóriába érkezett a nevezett fotók egyharmada. A legnépszerűtlenebb kísértések a hiúság és a lustaság volt.

Több, mint 600 nevezés érkezett arra a fotópályázatra, amelyet a 7 főbűn témakörben hirdettek meg. A téma megihlette az amatőr és profi fotósokat egyaránt, hiszen a csupán 1 hónapon át tartó pályázatra rekordmennyiségű fotó érkezett. Nagyon sokan a hét kísértést csak együtt tudták elképzelni, a nevezések egyharmada sorozatban értelmezhető képekből állt. A fotósok kreativitása határtalan volt: volt, aki házi kedvenceinek kísértő gyarlóságait mutatta be, volt, aki a természetből vett témát, volt, aki saját magát, mások pedig szerelmüket ábrázolták pikáns helyzetekben. Nagyon sok fotóst a Magnum limitált szériás jégkrémcsaládja is megihletett, számos poénbomba készült a finomságok felhasználásával.

Az érdekes és pikáns képek közül Baricz Katalin, Benkő Imre fotóművészek és Köő Adrienn fotográfus, valamint az Olympus, a Photohall és a Magnum munkatársai választották ki azt a 86 fotót, amely megjelenik egy vándorkiállításon is: a Hollywodd Multiplex Lury Ház, Pólus és Duna Plaza mozikban május 16-tól. A legjobb 250 képet pedig a www.fotogaleria.hu oldalon nézhetik meg az érdeklődők a 24 hét második felétől.