Kapható a CanoScan 3000ex

0


Már a magyarországi forgalmazóknál is megjelent a Canon közelmúltban bemutatott 1200 × 2400 dpi-s felbon-tású, 48 bit színmélységű CanoScan 3000ex jelű szkennere. Nagysebességű USB 2.0 csatlakozójával, gyors többfényképes üzemmódjával és 3 „EZ” gyorsgombjával a CanoScan 3000ex a szokványos USB képbeolvasók sebes-ségének akár négyszeresét is elérheti.

Sajtóközlemény

A használati értéket is preferáló új vásárlóknak azzal is igyekeztek kedvében járni a fejlesztők, hogy a Canon márkanév garantálta sebesség és minőség mellé még egy egész sor olyan szoftvert is mellékeltek, mint például az OmniPage SE, az Arcsoft PhotoStudio, vagy a PhotoBase.

A legjobbat a leggyorsabban
A nagysebességű USB 2.0 csatlakozó és a gyors digitalizáló mechanizmus vállvetve éri el az ezen az árszinten páratlan sebességet és képminőséget. A CanoScan 3000ex 1200 × 2400 dpi-s felbontású CCD érzékelője a fényképek finom részleteit igen nagy pontossággal képes letapogatni, a 48 bites bemeneti színmélység pedig a színek pontos visszaadását biztosítja. A szkenner mind iratokról, mind fényképekről elsőrangú másolatot biztosít.

„Vezető szkennergyártóként a Canont hagyományai arra kötelezik, hogy a fogyasztókat a legkiválóbb minőségű képalkotási eszközökkel lássa el a piac minden szegmensében” — jelentette be ezzel Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging (CCI) üzletág európai igazgatója. „A CanoScan 3000ex az első olyan Canon-képbeolvasó ezen az árszinten, amely a kényelmi funkciók és minőség mellé nagysebességű USB 2.0 kapcsolatot is nyújt.”

Csak egy mozdulat
A három „EZ” gyorsgombot külön-külön beállíthatjuk az olyan megszokott funkciók elindítására, mint például a beolvasott adatok közvetlen a nyomtatóra történő irányítása, mentés közvetlenül a számítógép merevlemezére, vagy azonnali küldés elektronikus levélmellékletként. Az „EZ” gyorsgombokkal egyetlen mozdulat csupán a műveletek elindítása, így felgyorsul a munka és javul a képleolvasó személyre szabott használhatósága.

Bőséges szoftvercsomag
A minden korábbinál rugalmasabb működés elősegítésére egy teljes készlet kiváló minőségű képalkotási és iratkezelési szoftver is növeli a CanoScan 3000ex értékét.

  • nSoft OmniPage SE — hatékony, piacvezető optikai karakterfelismerő alkalmazás, amely a letapogatott szöveget a számítógép számára felismerhető és szerkeszthető karakterekké/adatokká alakítja. A papírra írt dokumentumokat pillanatok alatt szövegszerkesztő és táblázatkezelő által kezelhető fájlokká változtatja, így is növelve a termelékenységet.
  • ArcSoft PhotoStudio™ 5.0 — képszerkesztő program olyan szolgáltatásokkal, mint az automatikus szín- és árnyalatélénkítő, a „klónozás”, a „varázsolló” és még sok egyéb hatékony lehetőség.
  • ArcSoft PhotoBase™ 3.0 — alkalmas multimédiás dokumentumok válogatására, tárolására, megjegyzések hozzáfűzésére, dokumentumok és képek biztonsági mentésére és visszakeresésére, egyéb hasonló kezelési feladatokra.

Több fénykép egyszerre
A Canon gyors többfényképes üzemmódjával időt takaríthat meg, hiszen így egynél több fényképet is be tud olvastatni egyetlen műveletben. Akár anélkül is szétterítheti az eredeti példányokat az üvegen, hogy a minimálisan szükségesnél többet foglalkozna a szélek egy vonalba „igazításával”, vagy az elrendezéssel, hiszen a többfényképes üzemmód automatikusan azonosítja, körbevágja, egyenesbe forgatja a fényképeket és mindegyik számára külön fájlt hoz létre.

Ötletes kialakítás
A CanoScan 3000ex azért kapta furfangos tervezőitől a továbbfejlesztett Z-fedelét, hogy akár a vaskos dokumentumokkal is meg tudjon birkózni. A hasznos, ugyanakkor mutatós fedél biztosítja, hogy a könyvek, magazinok oldalairól, vagy akár bekeretezett műalkotásokról is minőségi képeket olvashassunk le, ami a dokumentum teljes felületén egyenletesen kifejtett nyomásnak köszönhető.