Sony DSC-V1 frissítés

0

A Sony V-sorozatának eléső tagja, a DSC-V1 több, mint egy évvel ezelőtt jelent meg. Azóta a V-sorozat nem kapott új tagot. A V3 hardver szempontból a nagyobb felbontású, 7 Mpixeles CCD-vel és a CompactFlash kártyafoglalattal, valamint nagyobb LCD-vel gazdagodott az elődhöz képest. Külsőleg is történt változás, hiszen a V3 már fekete színű. Ami a firmware-t illeti: a fényképezőgép már támogatja a RAW formátum kártyára mentését is. No persze úgy tűnik, a V1 gyengébb pontjai közül is öröklődött néhány, hiszen nem látunk változást az akku kapacitásában, illetve nem tér ki a sajtóanyag a kisebb fogyasztásra, viszont pl. a V1 1,5″-os LCD-jét egy szokatlanul nagy, 2,5″-os váltja le. Így hát ígéretes gépnek alakul a DSC-V3.

A fényképezőgépbe tehát 1/1,8″-os 7,4 Mpixeles CCD került. A megegyező CCD méret miatt az optikán semmit nem kellett változtatni, illetve a kisfilmes rendszerbe átszámított fókusztávolság értéke sem változott, továbbra is 34-136 mm-nek megfelelő, f/2,8-4 fényerő mellett. A zársebesség értéke 30 mp és 1/2000 mp közötti lehet, melyet nem csak a gép, de a fotós is kiválaszthat. A zársebességen kívül megadható kézileg a rekeszérték is. A kész felvételek Memory Stick, Memory Stick Pro vagy CompactFlash kártyára menthetők.

A Sony DSC-V3-at 2004. novemberében hozzák forgalomba hazánkban, várható piaci ára 199.990 Ft lesz. A fényképezőgép részletes paraméterei megtalálhatók az adatlapunkon.