TV-re kapcsolható fotóalbum a SanDisk-től

0

Új, TV-re kapcsolható képmegjelenítő eszközt jelentett be az elsősorban memóriakártyáiról ismert SanDisk. A készülék TV tetejére helyezve használható, a kényelmes vezérléshez a gyártó távirányítót is mellékel. A Sandisk Photo Album névre keresztelt eszköz 8 fajta kártya olvasására képes (CompactFlash® Type I/II, SD™/MultiMediaCard™, Memory Stick™/Memory Stick PRO™ és SmartMedia™/xD), de a képek akár USB kulcson is érkezhetnek. A lapos kártyaolvasó hátlapján két USB csatlakozó is található: az egyik a számítógéphez való csatlakoztathatóságot, a másik pedig USB kulcsra mentett képek fogadására alkalmas. A Photo Album számítógépre csaltakoztatva kártyaolvasóként is használható.

A készülék egyik legérdekesebb szolgáltatása, hogy az előlapon behelyezett kártyáról a hátlapon behelyezett CompactFlash kártyára lehet menteni a kiválasztott képeket, méghozzá olyan méretben, ami épp megfelelő a TV képernyőn való megjelenítésre. Így egy 256 MB-os kártyára akár 4000 kép is elfér.

A SanDisk készüléke nem csak a JPEG fájlokkal, de a Motion JPEG és az MPEG1 formátumú videókkal, illetve MP3 formátumú zenefájlokkal is elboldogul.

A készülék tervezett ára 46 euro, hazai forgalmazásáról és áráról azonban nincs információnk.