A Nikon D2X februárban érkezik…

0

A 12 Mpixeles CMOS képérzékelős Nikon D2X digitális tükörreflexes fényképezőgép nagy sikerre tarthat számot a sport- és riportfotósok körében. Az európai megjelenés dátumát a Nikon Europe sajtóközleményben jelentette be.

Sajtóközlemény:

Bejelentés a professzionális digitális SLR fényképezőgép, a Nikon D2X forgalomba hozatalának dátumáról

2005. január 12. Amszterdam, Hollandia

Megerősítve az elmúlt hónapok talán leginkább várt fotográfiai hírét, a Nikon Europe örömmel jelenti be, hogy az új korszakalkotó professzionális digitális SLR fényképezőgépe, a 12,4 Mp-es Nikon D2X forgalmazása 2005. február 25-én megkezdődik. A D2X fogyasztói ára meglepően alacsony lesz: kb. 1.199.000.- Ft.-.

„A professzionális fotográfusok, mint egy újévi köszöntőt fogják fogadni ezt a hírt szerte a világon” mondta Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális SLR rendszer marketing vezetője. Majd hozzátette „Humorosan megfogalmazva, a nagy siker késleltette az értékesítés elindítását, hiszen a fotográfusok érdeklődése nagyságrendekkel meghaladta a az előzetes terveket, a japán Sendai gyárnak jelentősen növelnie kellett a termelést, hogy az igényeknek eleget tudjon tenni.”

WT-2 vezetéknélküli jeltovábbító.

A szintén nagy horderejű WT-2 vezetéknélküli jeltovábbító forgalmazása is amilyen hamar csak lehet megkezdődik, ahogyan a végső simítások befejeződnek. Az új WT-2 nagysebességű FTP adatátvitelt tesz lehetővé digitális fényképek számára vagy teljes, PTP IP protokollal működő vezetéknélküli képátvitelt egyszerű, automatizált folyamatokkal, megnövelt adatbiztonsággal. A kis, kompakt méret és a kiváló egyensúlyi tulajdonságok már most is elimertek a professzionális fotográfusok körében, akik a hasonló WT-1-es adatátviteli eszközt használják.

AF-S VR Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED elérhető.

Az új AF-S VR Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED teleobjektív már most nagy megbecsülésnek örvend és mostantól még szélesebb körben lesz elérhető. A Nikon egyedülálló Nano-crystal technológiájának köszönhetően csökken az optika belsejében fellépő fényszóródás, mely minimalizálja a szellemkép és különböző káros fénycsóvák létrejöttét, kifejezetten pontszerű fényforrások közti fényképezéskor, mint például a sportarénák lámpái. A vibrációcsökkentő rendszer segítségével gyengébb fényviszonyok között is lehetővé válik hosszabb záridő használata berázkódás kockázata nélkül.

Az optikát bármilyen Nikon digitális SLR fényképezőgéppel használva a gyújtótávolság 450mm-re változik. Ha D2X 8kép/mp-es, 6,9Mp-es High-Speed Crop üzemmódját használjuk, akkor 600mm-re módosul, ugyanakkor a fényerő egyáltalán nem változik.

Az AF-S VR Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED ára kb. 1.300.000.- Ft.*, néhány tízezer forinttal több, mint az előd, az AF-S 300mm f.2.8D IF-ED II optika ára, melynek gyártása befejeződik.

Nikon Capture 4.2 elérhető.

A Nikon D2X és WT-2 megjelenésével a Nikon Capture program 4.2-es verziója is elérhetővé válik. Mindazt tartalmazza az új szoftververzió, mely a PTP IP adatátviteli rendszer használatához maradéktalanul szükséges. Túl azon, hogy természetesen az összes régebbi funkcióval is rendelkezik, új eszközöket és gyorsabb, kifinomultabb működést foglal magába. Az új verzió ingyenesen érhető el azok számára, kik rendelkeznek a Nikon Capture 4 alapszoftverrel.

  • A D-Lighting funkció kerül a 4.1-es verzióból ismert digital DEE eszköz helyére, melynek segítségével az árnyékokban és a csúcsfényekben megbúvó részletek szabályozhatóak kontrasztos világítási körülmények esetén.
  • A Photo Effects eszköz lép a Colour Balance helyébe, több, finomabb beállításokat lehetővé téve.
  • Az új Straighten eszköz segítségével azonnal beállítható a megfelelő horizont. A szintén új Marker eszköz lehetővé teszi a szerkesztési folyamatok gyors követését és elvetését.
  • AZ új LCH editor egyenkénti beállítást tesz lehetővé a világosság, a telítettség és a színezet terén általános görbék segítségével.
  • Egyszerű csoportos szerkesztési lehetőség.
  • A `Nikon Message Centre’ -nek köszönhetően lehetővé válik, hogy automatikusan frissítse magát a szoftver bármikor, amikor számítógépe az internetre csatlakozik.
Az összes ár bruttó, javasolt fogyasztói ár.