Casio Exilim Card EX-S600

0

Idén júniusban jelentette be a Casio Exilim EX-S500 digitális fényképezőgépét, melynek S600 típusnevű utódját hamarosan kézbe foghatjuk.

Az új modell legfontosabb újdonsága az 5-ről 6 megapixelre növelt felbontás. Ehhez egy 3x optikai zoomátfogású objektív társul. A kézremegés csökkentése érdekében Anti-Shake processzor dolgozik a gépben. Az autofókusz állításánál 9 fókuszmezőt kapunk, de lehetőségünk lesz az élesség kézi szabályozására is.

Mozgóképfelvételnél 640 x 480 képpontos videók készítésére is lehetőségünk nyílik, természetesen 30 fps sebességgel és hanggal, de hangjegyzeteket a képek mellé is készíthetünk. A videók hosszának csak memóriakártyánk kapacitása szabhat gátat, mely SecureDigital kártya lehet.

Elkészült fotóinkat és videóinkat az 5,6 cm méretű, hátsó TFT LCD monitoron nézhetjük vissza.

A fényképezőgép sebességének tekintetében gyors működést ígér a Casio. A bekapcsolás után alig 1 másodpercen belül már készíthetünk vele fotót, és a záridő késleltetésre sem kell 0,007 másorpercnél többet várnunk. Ugyanígy gyors a képek visszanézése közbeni lapozás, mely nem tart tovább 0,1 másodpercnél.

Az S600-hoz saját lítium-ion akkumulátort használhatunk, melynek egy feltöltésével a gyártó ígérete szerint 300 kép, vagy 1 óra 50 percnyi videó készíthető.

A mindössze 16,1mm (legvékonyabb pontján 13,7mm) vastag Casio Exilim Card EX-S600 olyan sokatmondó elnevezésű színekben kerül majd forgalomba, mint „sparkle silver”, „mistral blue” és „latin orange”. A megjelenés várhatóan 2006 év eleje.