Olympus SP-550UZ teszt hamarosan

0

Az Olympus idén bejelentett új ultrazoom fényképezőgépe megérkezett szerkesztőségünkbe, s hamarosan részletes tesztet közlünk róla.

28 mm ekv. nagylátószög

504 mm ekv. tele

Az Olympus SP ultrazoom szériájának legújabb tagját ez év január végén jelentette be. Az új modell több szempontból is különleges. Egyrészt azért, mert jelenleg ez a legnagyobb zoomátfogású digitális fényképezőgép. Igen, az Olympus SP-550UZ lekörözte a Samsung Pro 815-öt, amely 15×-es zoomátfogás, ezzel szemben az Olympus terméke 18×-os átfogást valósít meg.

Azért is különleges ez a fényképezőgép, mert a nagy zoomátfogása nem csak a tele tartomány irányába, de tükörreflexeseknél megszokott 28 mm-nek megfelelő nagylátószög felé is kiterjed.A cég jópár évvel ezelőtt optikailag stabilizált ultrazoom fényképezőgépeket is készített (pl. a méltán híres és népszerű Camedia C-2100UZ), de azóta ilyen modelleket nem készített.

A versenytársak viszont egyre inkább a stabilizált digitális fényképezőgépek felé indultak, hiszen a piacon kifejlődött az igény a szolgáltatás iránt. Az Olympus az SP-550UZ-vel tért vissz a képstabilizátoros gépek gyártásába, ezúttal CCD elmozgatáson alapuló megoldást választva.

A magyar menürendszerrel felszerelt digitális fényképezőgép megérkezett a szerkesztőségünkberől várhatóan a jövő hét közepén tudunk részletes tesztet közölni. Aki szeretne e-mail értesítést kapni a cikk megjelenéséről, iratkozzon fel az Olympus SP-550UZ adatlapján.