CMOS érzékelőt a Canon kompaktokba!

0

A Canon 55 milliárd yent (kb. 84 milliárd forint) szán legújabb japán gyáregységének felépítésére, amely kizárólag CMOS képérzékelőket gyárt majd a cég digitális fényképezőgépeibe. Az új gyár a tervek szerint eléri a meglévő kanagawa-i üzem évi 3 milliós darabszámát, vagyis megduplázza a Canon érzékelőgyártó kapacitását. A termelés előreláthatólag 2008 júliusában indulhat meg az új egységben.

A Canon eddig csak DSLR fényképezőgépeiben használt CMOS szenzorokat. A kínálatának javát képező kompakt gépeibe külső gyártóktól származó CCD érzékelőket szerelt. Az új gyár a terveik szerint nem csak a DSLR gépeket, de a jövőben megjelenő kompaktjaik egy részét is ellátja majd CMOS szenzorokkal, ami talán a Canon fokozatos áttérését jelenti a CMOS technológiára.

A japán cégóriás erre az évre 24 millió digitális fényképezőgép értékesítését tervezi, melyek közül 3 millió tükörreflexes modell. Ezek szenzorigénye teljesen leköti a kanagawa-i gyár kapacitását. Mivel a DSLR eladások emelkednek, nem nehéz kiszámolnunk, hogy a jövőre üzembe álló gyár plusz 3 millió érzékelője csupán a kompaktok egy kisebb részéhez lesz elegendő.