300×-os sebességű UDMA Sony CF kártyák

0

Nagy írási sebességű kártyákat kínál a haladó tükörreflexes felhasználóinak is a Sony, melyek UDMA írási móddal akár 133×-os (45 MB/s) sebességre is képesek.
A kártyákat 2, 4 és 8 GB-os kapacitással dobják piacra, megvásárolni októbertől lehet majd.

Sajtóközlemény:

Hihetetlen kapacitás és sebesség az új, 300-szoros Sony CompactFlash® kártyákkal

Haladó D-SLR-felhasználók igényeit is kielégítő 45 MB/s-os átviteli sebesség

Három nagysebességű (300-szoros)* CompactFlash kártya bevezetését jelentette be a Sony Europe Recording Media & Energy (RME) részlege, melyek mind a professzionális, mind az ambiciózus amatőr D-SLR-felhasználók kapacitás- és sebességigényeit kielégítik. UDMA- (ultra direct memory access, azaz ultraközvetlen memória-hozzáférés) támogatásuk révén az új tárolók akár 45 MB/s-os adatátviteli sebességet is elérnek az írási művelet során. Az új, 300-szoros Sony CompactFlash kártya – amely a meglévő 66-, illetve 133- szoros sorozatot egészíti ki – 2, 4 és 8 GB-os változatban kerül forgalomba, és a Sony α (alfa) D-SLR termékcsalád részét képezi majd.

A nagysebességű, 300-szoros CompactFlash kártyák segítségével az UDMA-képes D-SLR digitális fényképezőgépek felhasználói folyamatos felvételi üzemmódban másodpercenként több képet rögzíthetnek, és gyorsabban vihetik át azokat a számítógépre, helyet készítve az új felvételeknek. A 8 GB-os tároló kapacitása 12 megapixeles felbontással, ’standard’ képbeállításokkal történő fényképezés esetén 2 000, ’finom’ üzemmódban pedig 1 363 JPEG-kép, de még abban az esetben is több mint 313 digitális felvétel fér el rajta, ha az egyes képek mind nyers (RAW), mind JPEG-formátumban rögzítésre kerülnek.**

A Sony CompactFlash kártyák széles körű kompatibilitást kínálnak: használhatók számtalan digitális – köztük digitális tükörreflexes – fényképezőgéppel, nyomtatókkal és egyéb képalkotó, illetve számítógépes perifériákkal. Sok számítógép alapfelszerelésként rendelkezik beépített CompactFlash nyílással, de a kereskedelmi forgalomban rendkívül sokféle adapter és kártyaolvasó áll rendelkezésre, melyek segítségével a felhasználók bármely számítógépen vagy laptopon keresztül írhatják és olvashatják CompactFlash kártyáikat.

A 300-szoros sorozathoz 5 éves garancia jár, így ezek a tárolók tökéletes biztonságot kínálnak megvásárlóiknak, ráadásul mind a 133-, mind a 300-szoros átviteli sebességű modellek kompatibilisek a Sony képmentő szolgáltatásával, amely a letörölt felvételek helyreállítását teszi lehetővé.

Az új, 300-szoros Sony CompactFlash kártyák 2007 októberétől kerülnek a boltokba.

* 1X=150 KB/s
** A rögzíthetõ állóképek számának kiszámítása a Sony α digitális SLR-fényképezőgéppel készített felvételek alapján történt. Az egyes esetekben ténylegesen rögzíthető képek száma az adott fényképezőgéptől, a témától és egyéb jellemzőktől is függ.