Frissült a Photoshop Elements termékcsalád

0

Az Adobe bejelentette az otthoni fotószerkesztésre szánt Photoshop Elements szoftver 6.0-ás verzióját, valamint az egyszerű videószerkesztéshez használható Premiere Elements 4.0-át.

A Photoshop Elements 6.0 a világ jelenlegi legnagyobb számban eladott képszerkesztő és katalogizáló alkalmazása. Lényegében a „nagy” Photoshop egyszerűsített változata, számos ott megtalálható szolgáltatással és sokkal olcsóbb áron.

A frissítésnél a gyorsabb munkára és az egyszerűségre helyezték a hangsúlyt. Az új Photomerge szolgáltatással több csoportképből válogathatjuk ki a „legjobban sikerült” mosolygós arcokat és egy fotóra rendezhetjük őket. A kijelöléshez is egy új eszközt (Quick Selection Tool) kapunk. A kezelőfelület összetettsége immár 3 fokozatban állítható. A kezdő képretusálók a Guided Edit mód segítségével, szöveges instrukciókkal tarkítva kezdhetnek neki a szerkesztésnek. A Qiuck módban a gyakorlottabb felhasználók kapják meg a szoftver alap szolgáltatásait, míg a Full gombra kattintva a teljes kezelőfelület és az összes funkció elérhetővé válik. Természetesen frissítették a program RAW feldolgozási képességeit is, valamint átdolgozásra kerültek a világosság/kontraszt, klónozó és ecset eszközök.

A kategorizáló rész (Organizer) újdonsága a Smart Album lehetőség, amely max. 10 keresőjegy alapján (pl. azonos fényképezőgép, készítés időpontja, fájlméret, stb.) az összes albumból automatikusan összeválogatja a megfelelő fotókat. Egyben a fotók keresése és betöltése is gyorsabb lett, mint a korábbi verzióknál. A szoftver könnyebb szervezési lehetőségeket kínál akár több ezer képből álló albumok esetén is.

Az Adobe Premiere Elements 4.0-ben új stílusokkal és effektekkel ruházhatjuk fel mozgóképeinket. A frissen bevezetett Audio Mixer automatikusan igazítja a kiválasztott zenefájlt a videó elejéhez és végéhez. Átalakították a Sharing Centre részt is, amellyel akár Blue-ray lemezre, vagy Apple iPod-ra is elkészíthetjük fájljainkat. A videók Flash Player kompatibilis formátumban is kimenthetők.

Az Adobe Photoshop Elements 6.0 és Premiere 4.0 egyelőre Windows platformra elérhető, 69,99 és 99,99 dolláros bevezető áron. A Macintosh változatok 2008 elejére várhatók.

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK:

Az új Photoshop Elements komoly szerkesztőképességeket kínál

Az eladási listákat vezető amatőr fotószoftver szórakoztató, különleges eseményrögzítési lehetőségekben bővelkedik

San Jose, 2007. szeptember 24. – Az Adobe Systems ma bejelentette az Adobe® Photoshop® Elements 6 programot, az eladási listákat vezető amatőr fényképszerkesztő jelentősen továbbfejlesztett verzióját*. A Windows® operációs rendszeren futó Photoshop Elements a teljesítményt és az egyszerűséget párosítja a fényképek előkeresésénél, megtekintésénél és feldolgozásánál. A mérföldkövet jelentő kiadás a különböző tudásszintű felhasználókat segíti a legjobb felvételek elérésében, és interaktív lehetőségeket biztosít a páratlan művek megosztásához nyomtatásban és a weben.

Az Adobe ma bejelentette az Adobe Premiere® Elements 4 programot is, amely egy komplett házi videószerkesztő megoldás (lásd az önálló sajtókommünikét). A külön-külön vagy kiskereskedelmi csomagban egyben is megvásárolható Adobe Photoshop Elements és Premiere Elements a digitális fényképek szervezésénél, szerkesztésénél, készítésénél és megosztásánál fokozza a műkedvelő fotósok és videósok kreativitását.

„A Photoshop Elements a felhasználók mindenese, amellyel gyorsabban és több mindent érhetnek el a fényképeikkel” – mondja John Loiacono, az Adobe kreatív megoldások üzletágának első alelnöke. „Segítünk, hogy az emberek mindent beleadhassanak a szerkesztésbe, de ne kelljen megszakadniuk. A felhasználók egy jó fényképből másodpercek alatt ragyogót készíthetnek, és olyan dinamikus elemeket vihetnek műveikbe, amelyek megállítják az embereket, hogy megkérdezzék: hát ezt meg hogy csináltad?’”

Fényképek legjobb formában

A Photoshop Elements szoftver segítségével a műkedvelők gyorsan és egyszerűen érhetik el a kívánt eredményeket. Az új Photomerge® technológia megoldja a tökéletes csoportképkészítés problémáját, mivel több egymás utáni felvételből a legjobb arckifejezéseket és gesztusokat kiválogatva készít új, összefüggő csoportképet. Az új Quick Selection eszköz a kijelölés és javítás egykor időigényes feladatát egyetlen kattintássá rövidíti le. A kezdőtől a profiig minden fényképész választhat a különböző tudásszinteknek megfelelően kialakított három szerkesztési mód közül. Az új Guided Edit mód végigvezeti a felhasználókat a fényképkorrekciós lépéseken. A szerkesztést egyszerűsítik a Photoshop Elements 6 világos, jól áttekinthető képernyői, amelyek odairányítják a figyelmet, ahová kell, a program számos lehetőségéhez pedig új fülek biztosítanak egyszerű hozzáférést.. A zökkenőmentes Premiere Elements integráció és a megosztott Organizer mellett a bármelyik alkalmazásból hozzáférhető közös adatbázis segítségével a felhasználók gyors teljesítmény és az egyszerű import, címkéző és visszakeresési feladatok mellett több mindenre képesek a fényképeikkel és a videóikkal. A további újítások közé tartozik a javított konverziós eszköz, amely a színes képeket rendkívül elegáns, árnyalt fekete-fehérré alakítja át.

Fényképek megosztása szórakoztató, különleges módon

A Photoshop Elements 6 kreatívabb megosztási lehetőségeket, így például Adobe Flash® alapú online galériákat kínál a felhasználók számára, amelyek élvezhető, interaktív élményt biztosítanak. A különböző beállítások és témák mellett a weben keresztül egyszerűen hozzá lehet férni ezekhez a galériákhoz, és így a pillanatokat és az emlékeket fel lehet eleveníteni. A Photoshop Elements animált diabemutatói, e-mailes és nyomtatható művei, így például a fényképes könyvek, az emlékkönyv oldalak, a kártyák és a CD/DVD címkék nagyhatású megosztási lehetőségeket biztosítanak, amihez még előzetes tapasztalat sem kell.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe digitális képalkotó és digitális videó termékeit máris meg lehet vásárolni a www.adobe.com címen és olyan elektronikus és online kiskereskedőknél, mint az Amazon.com, a Circuit.com, a JR.com és a Staples.com. A Photoshop Elements Macintosh platform változata 2008. elejére várható. Az egyéb nyelvi változatokra, illetve árakra, frissítésre és más országokban a támogatási politikára vonatkozó tájékoztatás az alábbi címen található:www.adobe.com/go/pse6.

*Forrás: The NPD Group (2002. április – 2007. március) az eladott darabszámok alapján.

Az Adobe Systemsről

Az Adobe forradalmasítja a világ gondolatokhoz és információkhoz való viszonyát – bármikor, bárhol és bármilyen hordozón keresztül. További információk a www.adobe.com címen találhatók.

Az új Premiere Elements percek alatt készít házimozikat

Az eladási listákat vezető amatőr videószoftverrel egyszerűen lehet nagyhatású történeteket készíteni

San Jose, 2007. szeptember 24. – Az Adobe Systems ma bejelentette, hogy már kapható az Adobe® Premiere® Elements 4 program, a legkelendőbb amatőr videószerkesztő szoftver jelentősen továbbfejlesztett verziója. A Windows® operációs rendszeren elérhető Premiere Elements egyszerű és rugalmas lehetőséget biztosít, hogy egy-két perc alatt házimozikat készítsünk lenyűgöző videó- és audióhatásokkal, majd azokat DVD-n, mobileszközökön megosszuk, vagy közvetlenül olyan hálózatépítő honlapokra töltsük fel, mint a YouTube. A Premiere Elements bővelkedik az új funkciókban, ilyen például a videóklipek keresését és rendezését segítő Organizer, az egykattintásos mozgókép témák és a továbbfejlesztett, könnyen kezelhető felület.

Az Adobe ma bejelentette az Adobe Photoshop® Elements 6 programot is, amely egy komplett fényképszerkesztő megoldás (lásd az önálló sajtókommünikét). A külön-külön vagy kiskereskedelmi csomagban egyben is megvásárolható Adobe Photoshop Elements és Premiere Elements a digitális fényképek szervezésénél, szerkesztésénél, készítésénél és megosztásánál fokozza a műkedvelő fotósok és videósok kreativitását.

„A közösségi hálózatépítő honlapok jelentősen megnövelték az érdeklődést a videókészítés és megosztás iránt” – mondja John Loiacono, az Adobe kreatív megoldások üzletágának első alelnöke „A videoszerkesztés ennek a folyamatnak a része, a felhasználók pedig egyszerűséget, sebességet és a nézők figyelmének megragadásához professzionális minőségű filmkészítési lehetőségeket igényelnek. A Premiere Elements minden nehézséget megold a sablonjaival és a mély benyomást keltő fogd-és-vidd hatásaival, illetve azzal, hogy „YouTube kész” Adobe Flash® Player kompatibilis formátumban közvetlenül lehet feltölteni a videót a webre.”

Bámulatos filmek készítése lenyűgöző stílusokkal és hatásokkal

A Premiere Elements 4-ben olyan új szolgáltatások vannak, amelyekkel néhány perc alatt lehet szórakoztató filmeket készíteni. A zökkenőmentes Photoshop Elements integráció és az osztott Organizer mellett a bármelyik alkalmazásból hozzáférhető közös adatbázis segítségével a felhasználók emberek, helyszínek vagy események szerint vizuális címkékkel kategorizálva rendezhetik a videóklipeket és az állóképeket. A felhasználók a klipek kiválasztása után esemény- vagy stílusalapú mozgókép témák alkalmazásával alig néhány kattintással kidolgozott mozgóképet készíthetnek egy jelenetsorból. Az érzelmek kiemelését, a hangsúlyozást vagy a hangulatkeltést háttérzenék és hanghatások segítik. Az új Audio Mixer a lemezstúdiók keverőpultjához hasonlóan működik, a különböző hangok relatív hangerejét csúszkákkal lehet állítani, így a hangot kívánság szerint lehet továbbhallgatni. A Premiere Elements automatikusan érzékeli a zenei hangsáv ütemét, és a dinamikusabb diabemutatók és megkapóbb filmek érdekében szinkronba hozza az ütemmel az egyes jelenetek kezdetét és végét. Ezek az új szolgáltatások a kidolgozott filmek gyors elkészítéséhez egy világos, könnyen kezelhető, frissített felületen állnak rendelkezésre.

A filmeket gyakorlatilag bárhol meg lehet osztani

Az új Sharing Center számos szórakoztató videóbemutatási lehetőséget centralizál. A felhasználók a videót többféleképpen is feltölthetik és megoszthatják, így például lemezen, weben, Apple iPhone és más mobileszközökön. A videókat minden különleges kódolás nélkül Adobe Flash Player kompatibilis videóban olyan honlapokra lehet exportálni, mint a YouTube. A műkedevelő videósok a legújabb technológiát is kihasználhatják, és a filmeket nagy felbontásban, többek között Blu-ray lemezen is élvezhetik. Az Adobe Premiere Elements 4 ügyel az adott rendeltetésnek megfelelő optimalizálásra és formázásra, hogy a filmek mindig remekül mutassanak.

Az Adobe mindenki felkészültségének megfelelő komplett termékválasztékot kínál

Az Adobe olyan videótermékeket kínál, amelyek minden ember igényeit kielégítik: az alig 15 perc alatt filmet készíteni kívánó műkedvelő videósok számára ott az Adobe Premiere Elements, a szakemberek vagy a haladó amatőr videósok számára pedig az Adobe Premiere Pro. Az Adobe új módszerekkel is kísérletezik, hogy az MTV.com, a Photobucket, a YouTube és más népszerű honlapokon elérhető videóremix és szerkesztő eszközével, a Premiere Express-szel iparágvezető videótechnológiát szolgáltasson.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe digitális képalkotó és digitális videó termékeit máris meg lehet vásárolni a www.adobe.com címen és olyan elektronikus és online kiskereskedőknél, mint az Amazon.com, a Circuit.com, a JR.com és a Staples.com. Az egyéb nyelvi változatokra, illetve árakra, frissítésre és más országokban a támogatási politikára vonatkozó tájékoztatás az alábbi címen található: www.adobe.com/go/pre4.

Az Adobe Systemsről

Az Adobe forradalmasítja a világ gondolatokhoz és információkhoz való viszonyát – bármikor, bárhol és bármilyen hordozón keresztül. További információk a www.adobe.com címen találhatók.