Fullframe Samsung érzékelő?

0

A brit Amateur Photographer magazin értesülései szerint a Samsung a fullframe érzékelős DSLR-ek felé vetette tekintetét, így a jövőben nem lenne meglepő egy profi Samsung tükörreflexes fényképezőgép megjelenése sem.

Az információt a cég marketing részlegének helyettes vezetője osztotta meg a lap szakírójával, miszerint a múlt év végén a Samsung felállított egy csapatot a suwon-i főhadiszállásukon, melynek feladata egy professzionális gépváz tervezése lenne. Ezzel együtt a cég erősen szorgalmazta egy fullframe méretű CMOS szenzor kifejlesztését is, melyet ebben a gépben használnának.

Mint köztudomású az úgynevezett fullframe érzékelők lapkamérete megegyezik a szabványos kisfilm kockamérettel, ami 36 x 24 mm, vagyis kb. 1,5-1,6x nagyobb, mint a jelenleg általánosan használt APS-C méret. Fullframe érzékelőt csak a DSLR-ek felső kategóriájában használnak. Jelenleg csak a Canon és a Nikon rendelkezik néhány ilyen géppel, de év végére várhatóan a Sony is előáll egy hasonló készülékkel.

A Samsung saját maga is kiadott már több DSLR modellt a belépő és középkategóriában. A céget szoros munkakapcsolat fűzi a Pentaxhoz, melynek legfrissebb modelljei szintén a koreai cég érzékelőit használják.

A Samsung fullframe észékelő létezését még egyetlen hivatalos gyári forrás sem erősítette meg. A hírt közlő magazin is figyelmeztet arra, hogy ha létezik is ilyen projekt, még erősen a kezdeti stádiumban lehet, így a profi Samsung DSLR úgy tűnik nem a közeljövő bejelentése lesz.