TIPA díjat kapott a HP Photosmart A826

0

Innovatív formatervezése és érintőképernyője miatt a TIPA (Technical Image Press Association) idén a HP-t jutalmazta formatervezési díjjal Photosmart A826 típusú kompakt fényképnyomtatójáért.

Sajtóközlemény:

A HP kompakt fotónyomtatója a legjobb Európában

TIPA díjjal jutalmazták a nyomtató innovatív formatervezését és érintőképernyőjét

Budapest, 2008. május 22. – A HP bejelentése szerint a HP Photosmart A826 Home Photo Centre elnyerte az Európa legjobb kis formátumú fotónyomtatójának járó rangos TIPA díjat.

A fotózási ágazat Oscar-díjaként ismert TIPA zsűrije külön kiemelte a HP Photosmart A826 nagyméretű, 17,7 centiméteres érintőképernyőjét és különleges formatervezését.

A megjelenésében kisméretű tévékészülékre hasonlító nyomtató sokféle lehetőséget nyújt a fotók szerkesztésére és kinyomtatására. Felhasználói toll és érintőképernyős billentyűzet segítségével szerkeszthetik, tervezhetik meg és szabhatják személyre képeiket, valamint kétszázféle szegéllyel és grafikával készíthetnek eredeti fotóprojekteket: pl. üdvözlőkártyákat, képeslapokat és naptárakat.

A minőségi családi nyomtatásra tervezett eszköz 100 lapos papírtálcával rendelkezik, 13 x 18 cm maximális képméretet támogat és a HP élénk, tartós Vivera tintáival dolgozik (A Wilhelm Imaging Research, Inc. ill. a HP Image Permanence Lab képtartóssági értékelése szerint, a HP Vivera tintákkal dolgozó HP 110 háromszínű tintapatron és a HP Advanced fotópapír használata esetén. Bővebben: www.hp.com/go/printpermanence).

„A HP Photosmart A826 Home Photo Centre mind formatervezését, mind pedig egyszerű használhatóságát tekintve áttörést jelent a fotónyomtatásban” – nyilatkozta Anja Rohbeck, a HP otthoni tintasugaras termékeinek EMEA-régióbeli marketing-menedzsere. „Az óriási érintőképernyő révén a felhasználók teljesen kihagyhatják a nyomtatásból a PC-t. Közvetlenül a nyomtatóba helyezhetik a memóriakártyát és a képernyőn végezhetik el a kívánt szerkesztést. A családi nyomtató élvezetesen, egyszerűen használható, és sokféle fotónyomtatási opciót nyújt az otthoni felhasználóknak.”

A TIPA díjakról:
Az 1991-ben alapított Technical Image Press Association (TIPA) 13 európai ország 30 fotózási és képalkotási kiadványának szövetsége. Tagja például a Which Digital Camera?, a Responses Foto és a Photographie magazin. A TIPA a digitális fényképezőgépektől kezdve egészen a fotópapírokig, a digitális fotózás teljes spektrumában díjazza a termékeket.