8,1 megapixel telefonban: Sony Ericsson C905

0

Sony Ericsson C905 Cyber-shot

Tegnap a nemzetközi bejelentéssel egyidőben mutatta be legújabb csúcskategóriás mobiltelefonját a hazai sajtónak a Sony Ericsson. A Cyber-shot felső szegmensébe tartozó C905 érdekessége, hogy a Sony Ericsson eddigi legnagyobb felbontású digitális fényképezőgépét / kameráját rejti. A 8,1 megapixeles érzékelő nem az első a mobiltelefonok világában, de messze kiemelkedik a 2-3 megapixeles átlagból.

Fényszegény környezetben a szükséges megvilágítást egy beépített xenon lámpa biztosítja, ami nem csak fényképek készítésekor praktikus, de videórögzítés esetén állandó fényű lámpaként is használható. A komponálást egy rendkívül jó minőségű, 2,4″-es, karcolásálló LCD is segíti. A Cyber-shot fényképezőgépekhez hasonlóan ez a telefon is rendelkezik arcfelismerő rendszerrel, ami segít a megfelelő élesség és expozíció beállításában. Az ellenfényes témák helyes expozíciójáért az intelligens kontraszt néven beépített algoritmus felel.

A fényképezőgép alaptartozéka egy 2 GB-os Memory Stick Micro kártya és egy USB-s csatlakozó az adatok könnyebb áttöltéséhez. A képek a telefonba épített GPS egységnek (GPS és aGPS) köszönhetően akár a földrajzi pozíció adataival is elláthatók.

A készülék a manapság megszokott apró telefonoknál némileg nagyobb, de a méretbeli hátrányt ellensúlyozza a rendkívül masszív, kellemes építési minőség. A nagy méret elsődleges oka leginkább a nagy kijelző, ami nem csak fotózáskor, de útvonaltervezéskor vagy web böngészéskor is jó szolgálatot tesz. A telefont vízszintesen elforgatva érzésre tényleg egy kompakt fényképezőgépet kapunk. A mobiltelefonnal a bemutatón készült képeket nem hozhattuk el, így a képminőségről egyelőre nem nyilatkozhatunk.

A három színben (fekete, ezüst és arany) készülő Sony Ericsson C905 Cyber-shot ősztől lesz kapható, ára a mostani csúcskategóriás készülék árszintjén várható.

(Kellő számú feliratkozó esetén a készülék fotós képességeit részletesen is bemutatjuk!)