Boltokba kerül a Phase One 645 rendszer

0

Márciusban mutatta be saját, középformátumú rendszerét a digitális hátfalairól és RAW feldolgozó szoftveréről híres Phase One cég. A Phase One 645 rendszer sokkal szabadabb variálhatóságot kínál, mint az eddigi hasonló összeállítások. Több gyártó digitális hátfala és objektíve is csatlakoztatható lesz, csupán a felhasználó pénztárcája szab majd gátat ennek.

A gyártó most megkezdte a 6 x 4,5 cm formátumon alapuló rendszer forgalmazását, amely egyelőre öt verzióban kerül forgalomba, természetesen a Phase One saját kiegészítőivel. Mindegyik konfiguráció egy Phase One 645 vázból, egy P+ digitális hátfalból, egy 80 mm F2,8 alapobjektívből, és egy Capture One 4.1 feldolgozó szoftverből áll. Ezek közül csak a mellékelt hátfalban van különbség. Az alábbiak választhatók a rendszerhez:

  • P 45+ (maximális felbontás, finom részletek 39 megapixelen)
  • P 30+ (maximálisan ISO1600 érzékenység, gyors rögzítési sebesség, 31 megapixel)
  • P 25+ (közel fullframe érzékelő elérhetőbb áron, zajmentes képek legfeljebb 1 órás expozíciós idővel, 22 megapixel)
  • P 21+ (gyors, végtelen kapacitású sorozatfelvétel, kis RAW fájlméret, 18 megapixel)
  • P 20+ (1:1 oldalarány, költséghatékony, belépő szintű megoldás, 16 megapixel).

Minden egyes darabra 3 évig, vagy 300 000 expozícióig terjedő garanciát vállal a gyártó. Az öt összeállítás bevezető árát nem részletezi a sajtóközlemény, de a Phase One weboldala a P 21+ konfigurációt (váz, hátfal, objektív, szoftver) 9990 euróért akciózza.