Multifunkciós Epson Stylus SX200 és SX400

0

Az Epson új, SX nyomtatócsaládja a korábbi DX jelű multifunkciós készülékeket tartalmazó szériájának folytatása.
A DuraBrite tintákat alkalmazó nyomtatók akár 34 lap/perc sebességgel képesek nyomtatni. Tintapatronuk színenként külön cserélhető, így gazdaságos üzemeltetés valósítható meg.
Mindkét készülék 1200 dpi-s szkennerrel is rendelkezik, mellyel képek és szövegek egyaránt beolvashatók. Az egyszerű szkennelésén túl a gyári Easy Photo Fix szoftver lehetőséget biztosít a porszemek , a vörösszemek és a tompa színek javítására is.

Epson Stylus SX400

Epson Stylus SX200

Sajtóközlemény:

Epson Stylus SX200 és SX400 multifunkciós nyomtatók: a stílusos megjelenés és a kiváló minőség ötvözete

Budapest, 2008. július 1. –Az Epson bemutatta SX200 és SX400 sorozatú multifunkciós készülékeit, amelyek legalább olyan jól néznek ki, mint amilyen kiválóan nyomtatnak. A korszerű külsővel felruházott Epson Stylus nyomtatók a cég innovatív technológiai megoldásainak köszönhetően kiemelkedő minőségű, gyors és rugalmas nyomtatással elégítik ki napjaink otthonainak igényeit.

Az új, színenként cserélhető tintapatronokat alkalmazó multifunkciós készülékeket kis méretüknek köszönhetően könnyű elhelyezni a lakásban. A kiemelkedő költséghatékonyság a szintén megújult, T089-es kódszámú tintapatron-családnak is köszönhető, amely egy fejlett pigmentalapú tintakészletet, az Epson DURABrite™ Ultrát tartalmazza. A tinta egyedülálló tulajdonsága, hogy a részecskéit egy védő gyantaburok öleli körül. Ennek köszönhetően a nyomatok ellenállnak a víznek, a fakulásnak és az elmaszatolásnak, fotóalbumban pedig akár 200 évig is megőrzik minőségüket (további információért látogasson el a www.epson.hu honlapra). A DURABrite Ultra további előnye, hogy kiváló minőségét minden papírtípuson megőrzi, illetve különlegesen alacsony ára: egy tintapatron 1590 Ft, míg a három különböző színkomponensű patront tartalmazó csomag mindössze 4290 Ft-ba kerül.

Mind az SX200-zal, mind az SX400-zal lehetséges a digitális fényképezőgépről való közvetlen nyomtatás az indexképek, a beépített memóriakártya-olvasó, illetve a PictBridge csatlakozó segítségével. Ezeken túl az SX400 a kezelést leegyszerűsítendő egy 6,3 cm átmérőjű LCD-képernyővel is rendelkezik.

A sebesség szintén mindkét készülék erőssége, hiszen akár 34 fekete-fehér vagy színes oldalt is képesek kinyomtatni percenként.

A nyomtatókban megtalálható Epson PhotoEnhance technológia révén a felhasználók a legjobbat hozhatják ki képeikből. A technológia a bőrtónusokat, a tájképeket és az eget automatikusan érzékeli, és a még jobb színátmenetek és nagyobb kontraszt érdekében különleges beállításokkal nyomtatja ki. Az ajándékba adott Epson Easy Photo Print pedig sok más hasznos tulajdonsága mellett hatékonyan távolítja el a vörösszem-effektust a képekről.

A Stylus SX200 és SX400 beépített, 1200dpi felbontásra képes lapolvasója gyorsan és kiváló minőségben szkenneli be a képeket és szöveget. Akár kifakult vagy régi képekről is könnyedén készíthetők vele másolatok vagy szkenek, amiken aztán az Epson Easy Photo Fix segítségével feljavíthatók a színek, eltávolíthatók a porszemek és korrigálható a fényesség. A csomagban szintén megtalálható ABBYY FineReader® optikai karakterfelismerő szoftver a képként beolvasott szöveg szerkesztését és dokumentummá alakítását könnyíti meg.

Mo Musa, az Epson Europe termékmenedzsere elmondta: “Az Epson mindig élen járt az otthoni nyomtatók fejlesztésében. Új Stylus SX200 és SX400 készülékeink még mutatósabbak és még jobb minőségben nyomtatnak, mint elődeik, ráadásul sokoldalúak, hatékonyak és az otthoni felhasználók minden igényét könnyedén ki tudják elégíteni.”

Az Epson Stylus SX200 és SX400 teljesíti az ENERGY STAR® szabvány követelményeit, így élő bizonyítékai az Epson környezetvédelem iránti elkötelezettségének. A vállalat célul tűzte ki a termékeinek tulajdonítható károsanyag-kibocsátás csökkentését. Ezt a célt szolgálja az újonnan bevezetett automatikus standby-funkció is, amely tovább csökkenti a készülék energiafogyasztását és növeli költséghatékonyságát.

Az Epson Stylus SX200 legfontosabb tulajdonságai:

  • Nyomtatás, lapolvasás és másolás számítógép közbeiktatása nélkül is
  • Színenként cserélhető tintapatronok
  • Közvetlen nyomtatás indexképről, memóriakártyáról vagy PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépről
  • Kiváló minőségű dokumentum- és fotónyomtatás az Epson DURABrite™ Ultra tintájának köszönhetően
  • Nyomtatási sebesség: akár 34 fekete-fehér vagy színes oldal másodpercenként
  • Szkennelés akár 1200dpi-vel
  • Automatikusan feljavítható fotók az Epson PhotoEnhance technológiával
  • A beolvasott, ám kifakult képek minősége eredetire állítható vissza az Epson Easy Photo Fix™ segítségével
  • ENERGY STAR® szabványú készülék
  • Ajánlott fogyasztói ár: 22.900 Ft – júliustól kapható

Az Epson Stylus SX400/SX405 további tulajdonságai

  • 6,3 cm átmérőjű LCD-kijelző az egyszerűbb kezelés érdekében
  • Ajánlott fogyasztói ár: 25.900 Ft – júliustól kapható