HP Photosmart B8550 fotónyomtató

0

A HP legújabb fotónyomtatója a cég Vivera tintasorozatát használja. Szám szerint öt alapszínből alkotja meg a nyomatokat, mely színek tintatartályai természetesen külön-külön cserélhetők, megfelelő körülmények között ellenállnak az idő vasfogának és a gyártó szerint páratlan – lézernyomathoz hasonló – fekete fedettséget adnak. Utóbbi tulajdonsága többek között annak köszönhető, hogy a normál fekete cartridge mellett egy fotófekete színt tartalmazót is csatasorba állít. Ezeken felül a megszokott cián, magenta és sárga színeket alkalmazza.

A készülékkel 10 x 15 cm-es,de akár 33 x 48 cm-es fényképeket is nyomtathatunk számítógépről, PictBridge kapcsolattal közvetlenül a fényképezőgépről, vagy a beépített kártyaolvasó segítségével memóriakártyáról. Nyomtatási sebessége 33 fekete-fehér oldal (ppm), és 31 színes dokumentum oldal percenként, amit pedig a dupla cseppes nyomtatófejeknek köszönhet.

A 10 x 18 cm-es fényképek akár 18 mp alatt is kinyomtathatók. Az ilyen méretű fotóknak a hagyományos, nagyméretű tálca mellett egy kis, 100 lapos fotópapír tálcát is tartogat a gép. Tetején egy 2,4” képátlójú LCD kijelző található, mely nem csak a beállításokban, de a képek kiválasztásában is segít.

A printer többféle színprofilt támogat, köztük az Adobe RGB-t és az sRGB-t, de egyedi ICC profilok is használhatók. A nyomtató kb. 7,2 kg tömegű. Méretei: 58 x 31 x 18 cm.