Olympus mju-7010

0

Az Olympus frissítette mju-szériáját, s bejelentette annak legújabb tagját, a mju-7010-et.

Az új fényképezőgép érdekessége, hogy belsejében 7×-es zoomátfogású objektívet rejteget, mely 28-196 mm-nek megfelelő gyújtótávolságra állítható be.
A mju-7010-ből sem hiányozhatnak a gyártónál népszerű művészi szűrők, így e modellbe is került belőlük.

A 12 Mpixeles, xD vagy microSDHC kártyára rögzítő fényképezőgép bruttó 78 ezer Ft körüli áron lesz megvásárolható augusztustól.

A fényképezőgép részletes adatlapja hírünk alatti linkről érhető el.

Sajtóközlemény:

Az örök kedvenc µ kollekció új arca
Olympus µ-7010: nagyszerű zoom, nagyszerű precizitás

2009 július 22, Hamburg – Szinte hihetetlenül vékony kivitel és a csúcskategóriás optika tökéletes harmóniája jellemzi az Olympus µ-7010 modellt. A népszerű µ sorozat legfiatalabbjának elegáns háza lenyűgöző 7x optikai zoomot rejt. Igazolva azt, hogy a stílus és a legmagasabb szintű funkcionalitás nem zárja ki egymást, az ultravékony fényképezőgépben kettős képstabilizátort is találhatunk. A fókuszkövetés és az intelligens automatikus üzemmód segítségével az emlékek tökéletes megörökítésének élménye biztosított. Mindezek mellett a fényképezésben megnyilvánuló önkifejezést a µ-7010 kreatív Mágikus szűrőkkel szolgálja. Három attraktív színben választhatjuk: csillogó ezüstben, titánszürkében és rózsaszínben. A korszakalkotó µ-7010 2009 augusztusától vásárolható meg 77.990.- Ft-os bruttó fogyasztói áron.

A különleges designnal rendelkező 12 megapixel felbontású µ-7010 az elegancia és a tudás tökéletes keveréke. Az egyedi hatásokat kedvelő fotósok megtalálják számításukat a Mágikus szűrő funkcióval, mely a képeknek teljesen új hangulatot kölcsönöz. A Pop Art – például – erőteljes színekkel tölti meg a felvételt, így sokkal intenzívebbé és élénkebbé téve azt. Hasonlóan kreatív eredményt kapunk a Lyukkamera, Vázlat, vagy akár a Halszem szűrő használatával. A kép megkomponálása, illetve a mesterművek megtekintése egyaránt élvezetes a sokoldalú 7x optikai zoommal (28-196mm*) és a nagyvonalú 6.9cm/2.7” HyperCrystal II LCD kijelzővel.

A másik izgalmas új funkció a fókuszkövetés, mely garantálja, hogy a mozgó téma folyamatosan fókuszban marad. A kettős képstabilizátornak köszönhetően minden felvétel kristálytiszta lehet. Az intelligens automatikus üzemmód az öt leggyakrabban előforduló téma egyikét – az aktuális felvétel körülményeinek leginkább megfelelőt – választja ki, majd a beállításokat ennek megfelelően változtatja meg. Ráadásul: nem kell mindig tökéletesen kinéznie, ha a nagy tudású µ-7010 modellel készülő képeken szerepel – a Retus üzemmód elsimítja a bőrhibákat és üde arcszínt biztosít. A beépített Panoráma funkcióval pazar tájképeket, de akár különleges, művészi hangulatfelvételeket alkothatunk.

A klasszikus µ sorozat új tagja 39 nyelven elérhető menüvel, valamint a magas szintű funkcióknak megfelelő praktikus kiegészítőkkel rendelkezik – például az xD-Picture Card mellett microSD** kompatibilitással. A 2009 augusztusától kapható Olympus µ-7010 Olympus Master 2.2 verziójú szoftverével még sokoldalúbb képkezelést és szerkesztési lehetőséget rejt.

Olympus µ-7010 – fő jellemzők:

  • Kivételes 7x optikai zoom (28-196mm*) lenyűgöző tájképek és lélegzetelállító közeli felvételek rögzítéséhez – egy elképesztően vékony fémházban
  • Az elmosódott képek készítésének esélyét minimálisra csökkentő mechanikus és digitális technológiát ötvöző kettős képstabilizátor rendszer
  • Erőteljes napfényben és extrém szögből is jól látható, 6.9cm / 2.7” méretű HyperCrystal III LCD kijelző 230,000 képponttal
  • 12 megapixel, melynek köszönhetően akár poszter méretű nyomtatás is lehetséges
  • Egyszerűen tökéletes képek – az intelligens automatikus üzemmód a felvételkészítés körülményeinek felderítése után automatikusan kiválasztja az öt leggyakrabban használt beállítási egység egyikét és ez alapján állítja be a fókuszt, expozíciót és más paramétereket.
  • Továbbfejlesztett, akár 16 arc megkülönböztetésére képes arcfelismerő funkció a tökéletesen fókuszált és exponált arcokért. Még mozgó téma esetén is éles felvételek a fókuszkövetés funkciónak köszönhetően
  • Különleges hatást keltő Mágikus szűrők
  • A TruePic III képfeldolgozó processzornak köszönhető még gyorsabb képkezelés és még magasabb szintű képminőség
  • Elevenen élő emlékek a hangot is rögzítő, 30 fps felvételi sebesség esetén VGA felbontású videófelvételnek köszönhetően
  • xD-Picture Card és microSD** memóriakártya kompatibilitás

* 35mm ekvivalens
** A microSD az SD Card Szövetség védjegye

Részletes ismertető

Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arc megkülönböztetésére képes.

Fókuszkövetés
A mozgó témát az élességállító rendszer követi és folyamatos élességállítás korrekcióval biztosítja az optimális fókuszbeállítást és expozíciót. Ráadásul a keretből kimozgó téma adatait megjegyzi és tovább követi, amint az újra megjelenik.

Retus üzemmód
A retus üzemmód segítségével fotóalanyunk bőrhibáit, ráncait, illetve árnyékait tüntethetjük el – akár a kép elkészülte után is. A funkció felismeri az arcokat és a problémásnak ítélt részleteket automatikusan simábbnak, világosabbnak, így sokkal fiatalosabbnak mutatja.

Kettős képstabilizátor
E speciális funkció segítségével elkerülhetők a nem kellően stabilan tartott fényképezőgép, illetve a gyorsan mozgó témák által elmosódott képek készítése. Működési elve az automatikusan magas ISO érzékenységre váltás és a fényképezőgép mozgását gyro-szenzorral figyelő, majd a mozgást a CCD elmozdításával kivédő mechanikus képstabilizátor ötvözete.

Beépített Panoráma funkció
A beépített Panoráma funkció segítségével kb. 130° látószögű felvételt készíthetünk. Miután az egyes képek rögzítésre kerültek a kijelzőn látható útmutató segítségével, a képeket a fényképezőgép összefűzi, így létrehozva egy, a látképet a lehető legjobban visszaadni képes panorámaképet.

Intelligens automatikus üzemmód
Az intelligens automatikus üzemmód felderíti a fotózás körülményeit és az eredmény alapján automatikusan kiválasztja az öt leggyakrabban használt beállítási egység egyikét. E funkciónak köszönhetően tökéletes fotók készíthetők kézi beállítás nélkül.

Mágikus szűrők
Segítségükkel speciális effekteket használhatunk közvetlenül a fényképezőgépen:

  • Pop Art: emeli, erősebbé és élénkebbé teszi a színeket, így könnyed hatású fotók készíthetőek, melyek a pop art stílus érzetét fejezik ki.
  • Halszem: a halszem optika különleges hatását érhetjük el, mely teljesen új perspektívákat nyit meg a maga „körülölelő” felvételi képességével.
  • Vázlat: olyan érzést kelt, mintha a témát egy művész csupán vonalakkal vázolta volna fel.
  • Lyukkamera: Csökkenti a periferikus fényt, mintha tűlyukon keresztül látnánk a képet. Ehhez adódik az egyedi színárnyalat, ami titokzatosságot sugalló stílust, vagy olyan portrékat eredményez, mintha elvesztünk volna egy másik dimenzióban vagy az űrben.

microSD kompatibilitás
A fényképezőgép tartozékaként szereplő speciális csatlakozó segítségével microSD memóriakártyát is használhatunk külső memóriaként az xD-Picture Card mellett.

TruePic III+ képfeldolgozó processzor
Az Olympus legújabb generációs képfeldolgozó rendszere. Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb élreprodukció) és a feldolgozási sebességet. Mindemellett támogatja a művészi szűrőket, így példátlan kreatív kifejezést tesz lehetővé.