Fotópályázat: NyaraLÁSS!

0

Ez év június és szeptember között készül képeket várnak a „NyaraLÁSS!” fotópályázat szervezői.
Nevezési díj nincs, beküldési határidő: 2009. szeptember 30.

Sajtóközlemény:

Utazásaink, kirándulásaink során szívesen örökítjük meg élményeinket – ossza meg másokkal is legjobb képeit! Küldje el azokat fotópályázatunkra!

Most induló pályázatunkra a nyár képeit várjuk egészen szeptember 30-ig. A zsűri a pályázat végén választja ki valamennyi kategória első helyezettjét. (Képek és kategóriák.)
A pályázat két alapfeltétele: a hely és az idő – csak Magyarországon, és 2009 júniusában, júliusában, augusztusában és szeptemberében készült képeket várunk!
Ahhoz, hogy valaki képet tölthessen fel a vendegvaro.hu-ra, regisztrálnia kell magát itt – a szavazáshoz is szükséges a regisztráció, de a képek nézegetéséhez nem.
Csak azok a képek jelennek meg a vendegvaro.hu-n, amelyek megfelelnek a kiírásnak, ezért kérjük pályázóinkat, olvassák el a részletes kiírást is!

A díjazás rendje
A honlapunkon megjelenő képeket a professzionális fotósokból álló zsűri a pályázat végén értékeli. Természetesen, ahogy korábbi pályázatainkon, továbbra is lehet szavazni valamennyi képre, és lehet véleményt mondani, „megbeszélni” a képeket.

Nyeremények
Minden kategória első helyezettjének egy héten keresztül a Vendégváró címlapjáról elérhetővé tesszük a saját fotós weboldalát, gyűjteményét, és persze a pályázaton nyert fotóját – vagy választhatnak a Well-PRess Kiadó útikönyvei közül.
Kellemes utazást, jó fotózást és eredményes pályázást kívánunk mindenkinek!

A pályázat rendje
– Csak a pályázat ideje alatt (június, július, augusztus, szeptember) készült fotókat várunk.
– A képek tartalmával kapcsolatos két kikötés: Magyarországon készült fotók legyenek, illetve valamilyen kapcsolatuk legyen az utazással, kirándulással, pihenéssel, üdüléssel.
– Technikai kikötés: a felbontás 100 dpi, a hosszabb oldal mérete minimum 500, maximum 1024 pixel, a formátuma legyen jpg.
– A feltöltéskor 5 kategória közül lehet választani – mindegyikhez tartozik egy rövid tartalmi leírás.
– Egy témáról (egy esemény, egy épület, egy táj) egy pályázó max. 5 képet tölthet fel. A továbbiakat a moderátor mérlegelés nélkül törli.
– A kép (képek) feltöltésekor kérjük, pontosan töltse ki a rovatokat: album: lenyíló listáról választhatja ki azt a kategóriát, amelybe leginkább illőnek érzi a képet
file címe: ide a kép címét kell beírni – kérjük, ne mulassza el a címadást
file leírása: egy rövid szöveges ismertetés – különösen akkor fontos, ha a cím önmagában nem sokat árul el a kép konkrét tartalmáról – másoknak lehet ez fontos információ
kulcsszavak: nem kötelező kitölteni, de ha ide beír néhány olyan szót, ami jellemző a képre, segíti a fotó-site keresőrendszerének hatékony működését a szerző neve: a kép szerzői azonosításának elsődleges eleme a regisztrációban megadott e-mail cím. Örömmel vesszük, ha teljes nevét is megadja (ez például sokat segíthet a sorsolásokkal, díjakkal kapcsolatos adminisztrációban, a nyertes értesítésében).
a felvétel helyszíne: fontos, soha ne mulassza el kitölteni, a lehető legpontosabban!
a felvétel dátuma: fontos, kérjük, hogy ezt is töltse ki.
a felvétel körülményei: a technikai adatokat, fényviszonyokat kell ide beírni – nem kötelező kitölteni.
Egy fotó csak akkor vehet részt a pályázaton, ha a következő információs mezők korrekten vannak kitöltve: cím, leírás (ha a cím önmagában nem egyértelmű), szerző neve (lehet becenév is), a felvétel helyszíne és dátuma. – A file feltöltése után a kép nem jelenik meg azonnal, a moderátor és a szerkesztők kapnak a feltöltésről egy értesítést. Ők megnézik a képet, a hozzá írt szövegeket, esetleg ellenőrzik a kategória-besorolást, ha szükséges, apró módosításokat-pontosításokat végeznek, majd jóváhagyják a feltöltést – amennyiben a kép megfelel a pályázat előírásainak, illetve a minimális technikai-tartalmi minőségi követelményeknek. A feltöltésről értesítést kap a feltöltő a megadott e-mail címre, és ebben szerepel az a szöveg is, ami jelzi, a Vendégváró-site illusztrációként használhatja ezt a képet. Amennyiben Ön nem járul ehhez hozzá, írjon erre az e-mailre egy választ a megfelelő tartalommal (pl.: nem járulok hozzá). Kérjük, akkor is válaszoljon feltétlenül, ha valaki esetleg az Ön e-mail címével visszaélve, az Ön tudta nélkül töltött fel képet! Ebben az esetben természetesen haladéktalanul eltüntetjük a site-ról azt a fotót.
Fontos: ha valaki egyszerre több képet tölt fel (egy menetben maximum 5-öt lehetséges), minden egyes képpel kapcsolatban külön értesítést kap – és természetesen arról is egyenként dönthet, hogy melyik kép illusztrációs felhasználásához járul hozzá, illetve melyik képéhez nem.
Ha valaki nem járul hozzá egy kép felhasználásához, attól a pályázaton teljes jogúan részt vesz!
A Vendégváró munkatársai „versenyen kívül” vehetnek részt a játékban: képeket tölthetnek fel, lehet a képekre szavazni, de a díjazottak közé nem kerülhetnek!
Ha a feltöltéssel valami problémája akad, írjon a következő e-mail címre: kovacsj@vendegvaro.hu