Fogyasztóvédelmi fotópályázat

0

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság támogatásával fotópályázatot írt ki, melynek témája nem meglepő módon a fogyasztóvédelem.
Az első helyezett jutalma 500.000 Ft.

Nevezési határidő: 2009. november 15.

Sajtóközlemény:

Pillanatkép a fogyasztókról – Komoly díjak a fogyasztóvédelmi fotópályázaton

Talán éppen a reklamáló vevő, egy nevetséges akció, vagy egy „pocsék áru” járhatott az eszében a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete vezetőinek, amikor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság támogatását kérték egy fogyasztóvédelemmel foglalkozó, országos fotópályázat és kiállítás megszervezéséhez.

A pályázat az „Így fogyasztunk mi” címet kapta, a nyertes félmillió forinttal lehet gazdagabb. Nyilvános kiállításokon mutatják be a beérkezett műveket a szervezők, a dobogósok mellett a közönség, a fogyasztók által legjobbnak tartott kép is díjazásban részesül.

A Fogyasztóvédők elnöke, Hajnal Zsolt a pályázat és az azt követő kiállítások kulturális értéke mellett elsősorban arra kíváncsi, miként látják a művészek napjaink fogyasztói kultúráját, a fogyasztóvédelmet. Kérdéses, hogy mennyire jelenik meg a pályázati anyagokban a groteszk, vagy milyen mértékben érvényesül a realista társadalomábrázolás. Érdekes, hogy a művészek a fogyasztó egyént, vagy a fogyasztói tömeget látják-e vásárláskor.

A fotópályázatot támogató Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főosztályvezetője, dr. Kathi Attila elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi gondolat rendhagyó népszerűsítése volt az, ami a pályázat beadásakor megfogta őket. Fontosnak tartják, hogy az elkészült alkotások kiállítási helyeiken is felhívhassák a figyelmet a mindennapi fogyasztóvédelemre, legyen szó vásárlásról vagy reklamációról.

A pályázati kiírás a szervezetek honlapjain (http://www.nfh.hu és http://www.fome.hu) található meg. A pályaművek elkészítésére és leadására november 15-ig van lehetőség, a kiértékelést követően decemberben nyilvános kiállításon ismerkedhet meg a közönség a legérdekesebb képekkel.

További információ: http://www.fome.hu/?cid=fotopalyazat

Sajtókapcsolat:
– Klima Katinka (NFH): +36/30-636-1194, k.klima@nfh.hu
– Ottlakán Johanna (FOME): +36/30-589-6669, budapest@fome.hu