64 GB-os Kingston SDXC

0

A Kingston bejelentette 64 GB-os SDXC memóriakártyáját. Az új kártya UHS-1 buszt használ, vagyis elméletben 104 MB/s átviteli sebességre képes. Maga a kártya egyébként 60 MB/s olvasási és 35 MB/s írási sebességet kínál, minimum 10 MB/s-os folyamatos írási sebesség mellett (Class 10 besorolás).

Az új adattárolót csak az SDXC kompatiblis eszközökben, illetve exFAT fájlrendszert támogató operációs rendszerű számítógépeken használhatjuk.
Az új termék e hónap végétől kerül a boltokba, javasolt végfelhasználói ára megközelíti a bruttó 139e Ft-ot.

Sajtóközlemény:

A Kingston Digital bemutatta következő generációs SDXC-memóriakártyáját

Az új SDXC-kártya nagyobb kapacitással és rendkívül gyors adatátviteli képességekkel rendelkezik

Budapest, 2010. június 1. – A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., a világ legnagyobb független memóriagyártójának leányvállalata bemutatta a következő generációs Kingston SDXC (Secure Digital eXtended Capacity) UHS-1 Class 10 memóriakártyát. E memóriakártya a piacon jelenleg elérhető leggyorsabb kártyák egyike, használata pedig különösen a csúcsminőséget kereső felhasználók, valamint az elektronikus média munkatársai számára jelenthet rendkívüli előnyöket. Az SDXC a Secure Digital Association (SDA) szervezet 32 GB-tól 2 TB-ig terjedő tárolókapacitással rendelkező SD-kártyák számára létrehozott legújabb szabványa.

A piacon jelenleg csak kevés SDXC-kompatibilis eszköz érhető el, ennek ellenére egyre több t ermék tervezésekor számolnak az SDXC-csatlakozóval. A megnövelt tárolókapacitás és a gyorsaság elsősorban fényképezőgépek, videokamerák, HDTV (nagyfelbontású televízió) készülékek, Blu-ray Disc™- lejátszók, navigációs eszközök, mobiltelefonok és számítógépek használatakor jelent előnyt. A Kingston 19-in-1 Media Reader (Kingston rendelési szám: FCR-HS219/1) az SDXC-kártyákkal kompatibilis, amennyiben a csatlakoztatott számítógépen futó operációs rendszer támogatja az exFAT fájlrendszert.

„A Kingston büszkén mutatja be új termékét, amelynek segítségével a felhasználók a legtöbbet hozhatják ki kompatibilis, csúcskategóriás digitális fényképezőgépükből vagy videokamerájukból. Az SDXC-kártya folyamatos, nagysebességű, RAW-formátumú sorozatfelvétel készítését és többórányi nagyfelbontású videó rögzítését is lehetővé teszi” – nyilatkozta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

„Az új SDXC-kártyával tovább bővül flash termékeink kínálata, így viszonteladói hálózatunk tagjai maradéktalanul megfelelhetnek a fotós és videós alkalmazások támasztotta piaci igényeknek, valamint a fogyasztói termékek jövőbeni generációinak” – tette hozzá Kaszál Norbert.

A Kingston SDXC-kártya megfelel az SDA 3.01-es verziószámú UHS-1 memóriakártya-szabványnak. Az UHS-1 az Ultra-High Speed Bus 1, az SDXC-kártyák új architektúrájának rövidítése, amelynek kialakítása akár 104 MB/mp maximális átviteli sebességet, illetve a jövőben 300 MB/mp sebességet is lehetővé tesz. Az SDXC-kártyák az exFAT fájlrendszert használják, és nem kompatibilisek az SDHC- és SD-kártyákkal. A Kingston új terméke 60 MB/mp olvasási és 35 MB/mp írási sebességgel rendelkezik.

A Kingston SDXC UHS-1 Class 10 június végétől lesz világszerte elérhető, bruttó 138.445 Ft-os javasolt végfelhasználói áron. A kártyához élettartam-garancia és a hét minden napján, napi 24 órában elérhető technikai támogatás, valamint a Kingston termékek közismert megbízhatósága is jár. Az SDXC-kártyával kapcsolatos kompatibilitási információkról bővebben a www.sdcard.org/consumers/using_sdxc/ webhelyen olvashat.

A Kingston SDXC UHS-1 Class 10 jellemzői és műszaki adatai:

  • Kapacitás*: 64 GB**
  • Méretek: 24 mm x 32 mm x 2,1 mm
  • Tömeg: 2,5 g
  • Sebesség: 10 MB/mp minimális adatátviteli sebesség (Class 10), legfeljebb 60 MB/mp olvasási és 35 MB/mp írási sebesség
  • Buszmód: 1-es verzió, UHS104, legfeljebb 104 MB/mp
  • Hőmérséklet működés közben: -25 ºC – 85 ºC
  • Tárolási hőmérséklet: -40 ºC – 85 ºC
  • Feszültség: 3,3 V
  • Megfelelőség: az SD Card Association 3.01-es verziójú kártyaspecifikációjának
  • Másolásvédelem: CPRM (Content Protection for Recordable Media) támogatása
  • Biztonságos: a véletlen adatvesztést beépített írásvédelmi kapcsoló akadályozza meg
  • Kompatibilis: az SDXC-kártyák fogadására alkalmas eszközökkel, nem kompatibilis az SDHC- és a szabványos SD-eszközökkel/-olvasókkal
  • Fájlrendszer: exFAT
  • Megbízható: élettartam-garancia
  • Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Windows Vista (SP1 vagy újabb), Windows XP (SP2 vagy újabb) exFAT frissítéssel

* A számítógép SD-csatlakozó az SDXC-kártyákkal való kompatibilitására, illetve az SDXC-illesztőprogramok elérhetőségére vonatkozó információkért lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával. Az SD-csatlakozó SDXC-kompatibilis illesztőprogramja a Microsoft letöltőközpontjának webhelyéről tölthető le.
** Előfordulhat, hogy a 64 GB-os kártyákhoz frissített illesztőprogramra van szükség. A követelményekről bővebben a termék dokumentációjában olvashat. A listában szereplő kapacitás egy része a formázáshoz és más funkciókhoz szükséges, ezért nem alkalmas adattárolásra. További információkat a Kingston flashmemóriákat ismertető útmutatójában talál a Kingston.com/Flash_Memory_Guide webcímen.