A Kingston vezet

0

A független piackutató iSuppli által elvégzett felmérés szerint 2009. legnagyobb DRAM beszállítója a Kingston Technology Co Inc. volt, mely a piac 40,3%-át jelenti, több mint 2,85 milliárd dolláros bevétellel.

A cég teljes éves bevétele tavaly 4,1 milliárd dollár volt, mely 1987-es fennállása óta a második legnagyobb.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2009-ben a Kingston a világ vezető memóriagyártója az iSuppli felmérése szerint

A független piackutató intézet közzétette DRAM-okra vonatkozó, bevételen és piaci részesedésen alapuló felmérésének eredményeit

Budapest – 2010. július 13. – A Kingston Technology Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., a világ legnagyobb független memóriagyártójának leányvállalata világviszonylatban első helyet ért el az iSuppli független piackutató vállalat külső DRAM-beszállítói piacon végzett felmérésében. A jelentés szerint a Kingston memóriaegységekből származó bevétele 2009-ben több mint 2,85 milliárd amerikai dollár volt, ami a független memória-beszállítói piac 40,3 százalékát jelenti.

„A 2009-es év első negyedében a memóriapiac ismét növekedni kezdett, mivel az eszközök iránti igény és az átlagos eladási ár is nőtt” – nyilatkozta John Tu, a Kingston Technology társalapítója. „A memóriapiac és a gazdaság állapotát tekintve az utóbbi években, szerencsések vagyunk, hogy ebben a helyzetben lehetünk. A Kingston folyamatosan erős anyagi helyzet megteremtésére törekszik, ami lehetővé teszi, hogy a legtöbbet hozzuk ki a piac ingadozásaiból. Ez segít bennünket a kedvező és a kevésbé kedvező időszakokban” – tette hozzá John Tu.

„A Kingston alkalmazkodóképes vállalat, ezáltal kiemelkedően rugalmasak lehetünk, és gyorsan reagálhatunk, ha döntést kell hoznunk, vagy a folyamatosan változó piaci viszonyokhoz kell igazodnunk” – nyilatkozta David Sun, a Kingston Technology másik társalapítója. „Arra törekszünk, hogy minden folyamatunkban hatékonyak legyünk, a partnereinkkel, beszállítóinkkal és kereskedőinkkel fenntartott szoros kapcsolat pedig segít megtartani biztos pozíciónkat a piacon” – tette hozzá David Sun.

A Kingston memóriatermékei között rendszerspecifikus memóriák is szerepelnek. Az iparági szabvánnyá vált ValueRAM® memória a JEDEC előírásai szerint készül a rendszerintegrátorok és a speciális követelményeknek megfelelő számítógépeket építők számára; a HyperX® memória pedig játékosok és olyan számítógép-rajongók számára készült, akik nagyobb teljesítményt és sebességet igényelnek. Az 1987-ben alapított, akkor csupán egyetlen terméket kínáló Kingston ma már több mint 2000 memóriaterméket gyárt és értékesít.

Az iSuppli jelentése csak a memóriaegységekből származó bevételt vizsgálja, a Kingston NAND Flash bevételeit nem. A Kingston Technology februárban bejelentette, hogy 2009-es globális bevételei elérték a 4,1 milliárd dollárt, amely a második legnagyobb bevétel a cég történelmében.

* Bevétel az Egyesült Államokban, millió

Forrás: iSuppli Corp., 2010. május