Olympus FE-4050, FE-5040, FE-5050

0

Az Olmypus új belépőszintű modelljei az FE-4050, FE-5040 és FE-5050. A fényképezőgépek 12 (FE-4050) és 14 (FE-5040 és FE-5050) Mpixel felbontásúak.
Mindhárom gép nagylátószögű zoomobjektívet kapott, az FE-4050 4×-es zoomátfogású 27-108 mm-nek megfelelőt, míg az FE-5040 és FE-5050 5×-ös átfogású 26-130 mm-nek megfelelőt.
A képek komponálására 2,7″ képátlójú LCD szolgál. Az egyszerű automata módon kívül különféle témamódok, illetve mágikus szűrők állnak rendelkezésünkre, hogy kreatív fotókat készítsünk.

A szeptemberben boltokba kerülő fényképezőgépek USB-ről tölthetők, így akár számítógépről, akár egy olcsó és kis méretű USB adapterről is feltölthetjük az akkukat.

Olympus FE-4050

Olympus FE-4050

Olympus FE-5050

Olympus FE-5050

Sajtóközlemény:

Három fantasztikus, felhasználóbarát modell a prémium zoom kompakt sorozatban

Új Olympus FE fényképezőgépek: kreativitás minden eddiginél egyszerűbben

2010. augusztus 18, Hamburg – Az Olympus FE sorozat töretlenül emeli a szintet a könnyen használható kompakt zoom fényképezőgépek között. Az elegáns kivitel és a technikai innováció kiemelkedően értékessé teszi a három új FE modellt. Az 5x zoommal ellátott nagylátószögű optikával bármi lefotózható – a hat Mágikus szűrővel (például az új Esküvői fotó és Rock szűrőkkel) pedig a kreativitás határai feszegethetők. Ráadásul a követő AF, i-Auto üzemmód és a digitális képstabilizátor által a nagyszerű fotók készítése elképesztően egyszerű. A fantasztikus színekben választható modellek továbbfejlesztett arcfelismerő technológiával, SD** memóriakártya bővítési lehetőséggel és USB töltővel büszkélkedhetnek. Ráadásul a megdöbbentő minőség és teljesítmény nagyszerű árral párosul. Az FE-5050, FE-5040 és FE-4050 2010 szeptemberétől kapható.

FE-5050
A felhasználóbarát funkciók és a lenyűgöző technológia által mutatott utat járó, 14 megapixel felbontású FE-5050 maga a minden alkalomra ideális kompakt fényképezőgép. A csoportképektől a lélegzetelállító panorámaképekig – az 5x zoommal felvértezett nagylátószögű optikának (26-130mm*) köszönhetően nem maradhat le semmi a felvételről. Az új kifinomult digitális képstabilizátor a képzaj csökkentése mellett megdöbbentően élethű színeket biztosít – ráadásul a kreatív fotóművészek teljesen új hangulatot adhatnak képeiknek a hat Mágikus szűrő segítségével: ehhez a Pop Art, Halszem, Vázlat, Pin Hole, valamint az új Esküvői fotó és a Rock felvételi mód áll rendelkezésre. A meglepően vékony (mindössze 18.8mm) FE-5050 6.9cm/2.7” LCD kijelzővel, SD** memóriakártya foglalattal és USB töltési lehetőséggel rendelkezik. A kiváló képek készítéséhez kiváló technológia nyújt segítséget, mint például a követő AF, i-Auto felvételi mód és a továbbfejlesztett arcfelismerő funkció (akár 16 arc memorizálásával). A csillogó ezüst, klasszikus fekete, pezsgő-arany, vagy szürkés-pink színben választható FE-5050 fényképezőgéppel bárki figyelmét felkeltheti.

FE-5040
A fényképezőgép, mely mindig kéznél lehet. A nagylátószögű, 5x optikai zoom (26-130mm*), a 6.9cm/2.7” LCD kijelző és a 12 megapixel által az FE-5040 legalább annyira innovatív és felhasználóbarát, mint amennyire stílusos és elegáns. A megőrizni kívánt emlékek egyszerű megörökítéséhez követő AF, i-Auto felvételi mód, hat (Halszem, Pop Art, Vázlat, Pin Hole és az új Esküvői fotó, valamint Rock) Mágikus szűrő, arcfelismerő funkció (akár 12 arc memorizálásával) és digitális képstabilizátor áll rendelkezésre – így akár a kihívást jelentő felvételi körülmények sem okozhatnak gondot. A csúcstechnika és a használhatóság páratlan kombinációja: SD** memóriakártya foglalat, USB töltési lehetőség és számtalan praktikus funkció jellemzi az FE-5040 fényképezőgépet. Elérhető a használóját a figyelem középpontjává avató csillogó ezüst, klasszikus fekete, málna, illetve réz színekben.

FE-4050
Nagyszerű képminőség és egyszerű használatot biztosító technológia – mindez verhetetlen áron. Kristálytiszta kép mozgó emberekről, vagy közelkép egy távoli témáról? A 12 megapixel felbontással büszkélkedő FE-4050 nagylátószögű, 4x optikai zoomal felszerelt optikával (27-108mm*) és a legújabb fejlesztésű, kifinomult digitális képstabilizátorral oldja meg a bonyolult feladatokat. 6.9cm/2.7” LCD kijelző, követő AF, i-Auto felvételi mód, továbbfejlesztett arcfelismerő funkció (akár 16 arc memorizálásával), SD** memóriakártya foglalat és USB töltő funkció: mindez egy könnyű, kisméretű, kompakt fényképezőgépben. A kreativitásnak semmi sem szabhat határt: ebben hat (Halszem, Pop Art, Vázlat, Pin Hole és az új Esküvői fotó, valamint a Rock) Mágikus szűrő támogat. A csillogó ezüst, klasszikus fekete, borvörös, illetve tiszta fehér színekben elérhető FE-4050 fényképezőgéppel minőségi képek készítése nem gond többé.

Az FE-5050, FE-5040 és FE-4050 könnyedén elsajátítható vezérlését az ‘egy gomb, egy funkció’ tervezési elvnek köszönheti. Ha ennek ellenére segítségre lenne szüksége a fényképezőgép kezelésével kapcsolatban, a kényelmes, többnyelvű beépített használati útmutató mindig kéznél van. Az [ib] szoftver az egyszerű böngészésben és rendszerezésben segít. Az új modellek 2010 szeptemberétől érhetők el a boltokban.

Fő jellemzők:
FE-5050

  • Nagylátószögű optika 5x miniatűr optikai zoommal (26-130mm*)
  • 14 megapixel felbontás
  • Kifinomult digitális képstabilizátor
  • Intelligens-automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF
  • Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
  • 6.9cm/2.7” LCD kijelző 230,000 képponttal
  • Mágikus szűrők
  • Mozgóképfelvétel hangrögzítéssel
  • SD** memóriakártya kompatibilitás
  • Beépített használati útmutató
  • USB töltés funkció

FE-5040

  • Nagylátószögű optika 5x miniatűr optikai zoommal (26-130mm*)
  • 12 megapixel felbontás
  • Digitális képstabilizátor
  • Intelligens-automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF
  • Arcfelismerő technológia
  • 6.9cm/2.7” LCD kijelző 230,000 képponttal
  • Mágikus szűrők
  • Mozgóképfelvétel hangrögzítéssel
  • SD** memóriakártya kompatibilitás
  • Beépített használati útmutató
  • USB töltés funkció

FE-4050

  • Nagylátószögű optika 4x optikai zoommal (27-108mm*)
  • 12 megapixel felbontás
  • Kifinomult digitális képstabilizátor
  • Intelligens-automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF
  • Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
  • 6.9cm/2.7” LCD kijelző 230,000 képponttal
  • Mágikus szűrők
  • Mozgóképfelvétel hangrögzítéssel
  • SD** memóriakártya kompatibilitás
  • Beépített használati útmutató
  • USB töltés funkció

* 35mm ekvivalens
** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye

Részletes ismertető

Követő AF
E funkció a mozgó témát automatikusan követi és folyamatosan fókuszban tartja. Így a mozgás ellenére a kép bármikor optimálisan fókuszált és tökéletes expozíciójú lehet. Amennyiben a téma kimozog a látótérből, majd visszatér, a fényképezőgép felismeri, mint témát és tovább folytatja a követést.

Digitális képstabilizátor
E speciális funkció segítségével elkerülhetők a nem kellően stabilan tartott fényképezőgép, illetve a gyorsan mozgó témák által elmosódott képek készítése. Használatakor a fényképezőgép automatikusan megnöveli az ISO érzékenység értéket a nagyobb zársebesség érdekében. A hagyományos digitális képstabilizátorokkal ellentétben viszont az e móddal készített képeken kevesebb képzajt és jobb színreprodukciót tapasztalhatunk.

Kifinomult digitális képstabilizátor
A továbbfejlesztett zajszűrő technológia által még tovább növelhető ISO érzékenység minden eddiginél jobb képminőséget biztosít. A képstabilizátor alkalmazásával növelhető a zársebesség, illetve elkerülhetők a nem kellően stabilan tartott fényképezőgép, illetve a gyorsan mozgó témák miatt elmosódott képek készítése. Az e mód használatával készült képek a hagyományos digitális képstabilizátorral készült képekhez képest kevesebb képzajjal és jobb színreprodukcióval rendelkeznek.

Kettős képstabilizátor
E speciális funkció segítségével elkerülhetők a nem kellően stabilan tartott fényképezőgép, illetve a gyorsan mozgó témák által elmosódott képek készítése. Működési elve az automatikusan magas ISO érzékenységre váltás és a fényképezőgép mozgását gyro-szenzorral figyelő, majd a mozgást a CCD elmozdításával kivédő mechanikus képstabilizátor ötvözete.

Arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. Az arcfelismerő technológia 12 arc, míg a továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arc megkülönböztetésére képes.

i-Auto mód
Az “intelligens-Automatikus” üzemmód kifinomult automatikus szituációfelismerő rendszere az öt leginkább használt témát felismeri és a fényképezőgép beállításait automatikusan a témának leginkább megfelelőre hangolja.

[ib] szoftver
Az [ib] az Olympus legújabb fejlesztésű, integrált fotókereső és rendszerező szoftvere. Általa a képek rendszerezhetők a rajtuk szereplő személy szerint, helyszín szerint, illetve alkalom szerint. A fotókhoz tartozó kulcsszavak alapján kiválasztott képek megjeleníthetők a számítógépen.

Mágikus szűrők
Segítségükkel speciális effekteket használhatunk közvetlenül a fényképezőgépen:

  • Pop Art: emeli, erősebbé és élénkebbé teszi a színeket, melyekkel jobb hatású fotók készíthetőek, melyek a pop art stílus érzetét fejezik ki.
  • Halszem: a halszem optika különleges hatását érhetjük el, mely teljesen új perspektívákat nyit meg a maga „körülölelő” felvételi képességével.
  • Vázlat: olyan érzést kelt, mintha a témát egy művész csupán vonalakkal vázolta volna fel.
  • Pin Hole: csökkenti a periferikus fényt, mintha tűlyukon keresztül látnánk a képet. Ehhez adódik az egyedi színárnyalat, ami titokzatosságot sugalló stílust, vagy olyan portrékat eredményez, mintha elvesztünk volna egy másik dimenzióban vagy az űrben.
  • Esküvői fotó: lágy tónusok használata, mely a képeknek légies, túlvilági hangulatot kölcsönöz. A felvételek mennyei fényben úsznak – már csak a virágszirmok hiányoznak
  • Rock: a színek elképesztő kontrasztja és hatása – mint például egy kép rózsaszín bőrű emberekkel, akik fekete ruhában, fekete háttér előtt táncolnak.

“Egy gomb, egy funkció” tervezési elv
A fényképezőgép kezelése szinte gyerekjáték. Minden fontos funkció – például a felvétel, lejátszás, illetve a képek megjelenítése, vagy a törlés – egyszerűen, egy gomb megnyomásával érhető el.