Panasonic Lumix Award

0

Idén is megrendezi a Panasonic éves nemzetközi fotópályázatát, melyen a három fő díjon kívül havidíjakat is kiosztanak.

A verseny 2012. márciusáig tart, a fődíjak kihirdetése 2012. május 31-én történik majd meg. Nevezni a Panasonic Lumix Award weboldalán elektronikus formában lehet.

Sajtóközlemény:

Panasonic Lumix Award

A történet
Panasonic LUMIX Fotópályázat: A legjobb digitális fotók versenye.

A Panasonic LUMIX Fotópályázat minden évben megünnepli a digitális fotózás legkiválóbb munkáit. Első alkalommal 2003-ban került megrendezésre a pályázat, teret biztosítva az amatőr és félprofi fotósoknak, s azóta bizonyította, hogy a digitális fotózás lehet olyan minőségi, sőt még talán jobb is, mint a hagyományos 35mm-es fotózás. Minden évben különböző témában lehet pályázni a versenyen:

  • 2003: Ember és gép
  • 2004: Tökéletes helyszín
  • 2005: Mindennapi kalandok
  • 2006: Ugyanazt nézzük – különbözőt látunk
  • 2007: Mutasd meg szülőfölded kultúráját
  • 2008: Az élő bolygó
  • 2009: Jelenítsd meg a zenét!
  • 2010: Munka.Élet., ami red dot design díjat érdemelt ki „Kommunikációs design” kategóriában.

Reményeink szerint, követve a tavalyi év elismerten magas színvonalát, a Panasonic LUMIX Fotópályázat idei témája, a „Life is a Stage” (Az élet egy színpad) is hasonlóan sikeres lesz.

A téma
Az élet körülöttünk: kivételes emberek, különleges helyszínek és kihagyhatatlan lehetőségek. Mutasd meg, Te hogy látod a világot magad körül!

Az élet a színpad! Vidám, bájos, színes, vagy bohó – lehet bármilyen a színhely, itt helyet biztosítunk Neked, hogy megmutasd a világnak a fotós-tehetséged! Legyen ez a Te pillanatod! Oszd meg a fotód a világgal és gyűjts új rajongókat – és fantasztikus nyereményeket!

Kapd kézbe a kamerádat és csatlakozz a Panasonic LUMIX Fotópályázathoz! A pályázat hat hónapja alatt, minden hónapban feltölthetsz egy képet, ehhez nem kell mást tenned, mint regisztrálni, és máris töltheted a digitális fotóidat (nem lehet szkennelt kép). A Panasonic LUMIX Fotópályázat 2011. októberében kezdődik és egészen 2012. márciusáig tart. Tiéd a színpad!

A díjak
Tehetségedet bőkezűen jutalmazzuk.

Nyerj remek nyereményeket amellett, hogy rengeteg rajongót is gyűjtesz! Mindehhez csak regisztrálnod kell, majd feltölteni a fotódat – s ezzel máris bekerültél a versenybe!
A szakértőkből álló zsűri nemcsak első-, második- és harmadik helyezettet választ: minden hónapnak lesznek havi nyertesei – szóval ezzel rögtön megduplázódnak az esélyeid!
Az idei fotópályázaton három élvonalbeli Panasonic LUMIX digitális fényképezőgép talál majd gazdára, emellett a fődías fotót kiállítjuk egy exkluzív európai helyszínen, illetve a havi díj-nyertes fotókat kiváló minőségben kinyomtatjuk plexiüvegre és a fotó készítőjének elküldjük. Három remek indok, hogy Te is benevezz az idei fotópályázatba! A fődíjasokat (az első, második és a harmadik helyezettet) 2012. május 31-én hirdetjük ki ezen az oldalon.

Első díj:
LUMIX DMC-GF3X G Micro System digitális fényképezőgép kit + egy exkluzív kiállítási helyszín a nyertes fotónak.

Fürdőzz reflektorfényben – és légy boldog tulajdonosa egy LUMIX GF3-nak, LUMIX G X VARIO 14-42mm-es power zoom objektívvel

A csúcsszuper LUMIX GF3 nyeremény mellett a fődíj-nyertes fotót a Panasonic egy exkluzív európai helyszínen kiállítja. A GF3 egy zsebméretű kreatív társ, számos remek funkcióval felvértezve. A cserélhető objektíves rendszerhez könnyedén hozzáillesztheted a LUMIX G X VARIO 14-42mm-es power zoom objektívet, melynek segítségével még tökéletesebb képeket készíthesz.

Második dí:
LUMIX DMC-TZ20
14,1 megapixeles szuper-zoomos fényképezőgép

A kompakt LUMIX TZ20 a legideálisabb társ kirándulásokhoz, utazáshoz, felvértezve a legfrissebb LUMIX technológiával – többek között 24 mm-es nagylátószögű objektívvel, Full HD videofelvétellel és beépített GPS-szel.

Harmadik díj:
LUMIX DMC-FT3
12,1 megapixeles, strapabíró fényképezőgép

Strapabíró modell az aktív élet szerelmeseinek: a LUMIX FT3 ütésálló, vízálló és porálló – ezenkívül rendelkezik beépített GPS-szel és Full HD videofelvételi funkcióval.

Havi díj:
A nyertes fotó nyomtatott példánya
A havi nyertes fotó csúcsminőségű nyomtatott példánya plexiüvegen

Ha a fotód különleges, gyönyörködj benne minden nap, csúcsminőségben, egy plexiüvegen!
A plexiüveg méretét a nyertes fotó méretei alapján választjuk ki.

A Zsűri
Robert Grischek
Egy hamburgi profi fotográfus, aki leginkább a kamera mögött érzi otthon magát.

Robert Grischek immáron 15 éve tartozik az élvonalbeli profi fotósok közé: a legnevesebb fotográfusokkal dolgozik együtt, nevesebbnél nevesebb kampányokon, világszerte ismert hírességekkel. Miután befejezte jogi tanulmányait, San Franciscoban elvállalt egy fotóasszisztensi munkát, mára pedig már a Leica márka nagykövete lett. Az Art Directors Club (ADC) többször díjazta már munkáit.

Sodja Zupanc Lotker
Művészeti vezető, akinek az élete valóban egy színpad

Sodja Zupanc Lotker a Prágában négyévente megrendezésre kerülő „Performance Design and Space” fesztivál művészeti vezetője. Ez egy nemzetközi esemény, ami remek látlelet a kortárs művészeti szcéna állapotáról. Sodja dramaturgként is dolgozik szokatlan helyeken zajló, független tánc- és színi előadásokon, illetve a világ számos részén tart előadásokat, többek között a prágai Előadóművészeti Akadémián (Prague Performing Arts Academy) és a Columbia Egyetemen. Mindemellett kutatómunkát is végez a kortárs előadóművészet helyéről és szerepéről a művészeteken belül és túl azon, ezek térbeli környezetéről, valamint a színház és a vizuális művészetek kapcsolatáról.

Enrico Martino
Olasz fotóriporter, aki remekül kapja el fényképezőgépével az élet nagy pillanatait

Enrico Martino évek óta dolgozik számos nagy olasz és európai magazinnak, főként politikai és társadalmi kérdésköröket érintő témában fotózik. Folytatva sikeres karrierjét, az utóbbi években utazási riportsorozatokat készít, főként Latin-Amerikában és Mexikóban, kivételes érzékenységgel interpretálva a kulturális és szociális témákat. Számos könyve jelent már meg, és több, a városi élet szociális kérdéseit taglaló multidiszciplináris projektben vett részt Mexikóvárosban és Torinóban. Mindezidáig ötször tüntették már ki Mexikóban „Camera and Pluma de Plata” díjjal a kulturális-utazós témájú riportsorozataiért.