Nikon AF-S Nikkor 18-35mm f/3,5-5,6 G ED

0

A Nikon új (ultra) nagy látószögű zoomobjektívet fejlesztett ki az FX szenzoros tükörreflexes fényképezőgépeihez.
Az AF-S Nikkor 18-35mm f/3,5-5,6 G ED-vel akár 100 fokos látószög is elérhető. Bár fényerőben nem bajnok, kis, mindössze 385 grammos tömege miatt kedvelt társa lehet a tájkép fotósoknak.
A már régebb óta piacon lévő Nikkor AF-S 16-35mm f/4 G ED VR mellett a most bejelentett új objektív kedvezőbb árával nagyobb népszerűségre tehet szert.
A Nikon AF-S Nikkor 18-35mm f/3,5-5,6 G ED 750 dollárért lesz megvásárolható.

Sajtóközlemény:

AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED nagy látószögű zoom objektív –
Szélesebb horizont

Amszterdam, Hollandia, 2013. január 29. A Nikon ma bemutatja az új AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED nagy látószögű zoom objektívet.

Az AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED sokoldalú, könnyű objektív, amely újabb modern taggal bővíti a Nikon nagy látószögű, FX formátumú NIKKOR objektívek termékcsaládját. Az új AF-S objektív optikai kialakítását továbbfejlesztettük, Silent Wave Motorja pedig halk, gyors és pontos automatikus élességállítást biztosít, amikor az objektívet Nikon D-SLR fényképezőgép-vázhoz csatlakoztatják.

Kiemelkedő képminőségének és akár 100º-os látószögének köszönhetően az AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED mind a tapasztalt, mind az amatőr fotósok számára megfizethető áron kínál lehetőséget arra, hogy belekóstoljanak a nagy látószögű fényképezés nyújtotta különleges lehetőségekbe. A 18 mm-es gyújtótávolság-beállítással magával ragadó, különösen nagy látószögből készíthet lenyűgöző fényképeket városi látképekről vagy zárt terekről. Az objektív 35 mm-es beállításával klasszikus, torzításmentes nagy látószögű fényképek készíthetők, amelyek általános fényképezéshez és a nyüzsgő városi élet pillanatainak megörökítéséhez ideálisak.

„A nagy látószögű fényképezés számtalan lehetőséget biztosít kreativitásunk kibontakoztatásához, azonban az optimális eredmények eléréséhez az objektíveknek is magas követelményeknek kell megfelelniük” – mondta Zurab Kiknadze, a Nikon Europe Lenses, Accessories & Software részlegének termékmenedzsere. „Az optikai fejlesztések terén szerzett szerteágazó ismereteink és tapasztalataink felhasználásával olyan megfizethető árú, mégis kiváló minőségű objektívet készítettünk, amely képes kielégíteni a D-SLR fényképezőgépek nagy felbontású új generációjának igényeit.”

Rugalmas és elérhető
A nagy felbontású, „full-frame” formátumú D-SLR fényképezőgépekre optimalizált AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED objektívvel kiváló képek készíthetők anélkül, hogy ehhez mélyen a zsebében kellene nyúlnia. Ideális azoknak az amatőr fotósoknak és a D-SLR gépek azon megszállottjainak, akik szeretnék megismerni a különböző objektívek adta rugalmasságot a fényképezésben. E sokoldalú objektív kiváló eredményeket biztosít sokféle fényképezési helyzetben, és praktikus, hordozható kialakításának köszönhetően sok fotós felszerelésében számíthat állandó helyre.

Egyszerűen kiemelkedő
Az AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED új optikai kialakításában 12 objektívelem kapott helyet nyolc csoportba rendezve. A három aszférikus lencse és két ED (extra-alacsony szórású) üvegelem kitűnő felbontást biztosít, és korrigálja a nem kívánatos eltéréseket és torzulásokat, míg a Nikon szuper integrált bevonat még ellenfényben is csökkenti a szellemképek megjelenését és az erős fényforrás hatását.

Kisméretű és könnyű
A csupán 385 grammos objektívet valóban mindenhová magával viheti, és bármely Nikon D-SLR fényképezőgépre felszerelheti – még a beépített automatikus élességállítási motorral nem rendelkező, belépő szintű D-SLR gépekre is. A magas minőségű, ergonomikus konstrukció, a fémből készült bajonettzár és az időjárásálló gumitömítések kiemelkedő tartósságot biztosítanak utazás során.

Az AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED objektív mellékelt tartozéka egy objektív fényellenző és egy puha védőtok is.

Műszaki adatok

  • Gyújtótávolság: 18–35 mm
  • Legnagyobb rekesz: f/3,5–4,5
  • Legkisebb rekesz: f/22–29
  • Az objektív felépítése: 12 elem nyolc csoportban (két ED-üvegelemmel és három aszférikus lencsetaggal, valamint Nikon szuper integrált bevonattal)
  • Képszög: 100°–63° (76°–44° Nikon DX-formátumú fényképezőgép esetén)
  • Íriszlamellák száma: 7 db (kerekített)
  • Legkisebb fókusztávolság: 0,28 m a képsíktól
  • Szűrő/toldalék mérete: 77 mm
  • Átmérő × hosszúság: kb. 83 mm × 95 mm
  • Tömeg: kb. 385 g