Ultrazoomok frissítve: Nikon Coolpix L820 és P520

0

Az új Nikon Coolpix L820 és P520 a japán gyártó két új „DSLR-Like” ultrazoomja.

Nikon Coolpix L820

A Nikon Coolpix L820 belépőszintű ultrazoom fényképezőgép CMOS szenzorának köszönhetően FullHD videófelvételre is alkalmas, melyet a 30×-os zoomátfogású objektív is feldob. A kedvező árú modell a jelenlegi L810 változatot hivatott leváltani, de annál nagyobb átfogású objektívet és jobb felbontású videót kínálva. Használatakor azonban továbbra is az automatikus üzemmódokra kell hagyatkoznunk.

A Nikon Coolpix L820 280 dollárért lesz megvásárolható.

Nikon Coolpix L820

Nikon Coolpix L820

Nikon Coolpix L820

Nikon Coolpix L820

A Nikon Coolpix L820 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16 Mpixel, 1/2,3″, BSI-CMOS
  • ISO125-1600, max. ISO3200 automatikus módban
  • Objektív: stabilizált, 22x-es zoomátfogás, 22,5-675 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,0-5,8 fényerő, 1 cm makró közelpont
  • átnézeti és elektronikus kereső nélkül
  • SLR-hez hasonló forma
  • automatikus üzemmódok
  • LCD: 3″, 921 ezer képpont
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • 4 db AA méretű elem vagy akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Nikon Coolpix P520

A Nikon Coolpix P520 az előzőnél jóval komolyabb darab, igazán, már az L820 is CMOS szenzorral készül. A P520-ba 18 Mpixeles BSI-CMOS szenzor került, erre 42×-es zoomátfogású objektív vetíti a képet.
A fotózás során az automatikus módokon túl rekesz-előválasztás, zársebesség-előválasztás és teljes manuális üzemmód is használható. A gép hátulját 3,2″-os LCD uralja, mely tükröződésmentesítő bevonatot is kapott.

A fényképezőgép GPS vevővel és WiFi vezérlővel is rendelkezik, így a képek geocímkézése és a fotók vezeték nélküli áttöltése is pofon egyszerű.

A Nikon Coolpix P520 induló ára 430 dollár lesz.

Nikon Coolpix P520

Nikon Coolpix P520

Nikon Coolpix P520

Nikon Coolpix P520

A Nikon Coolpix P520 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 18 Mpixel, 1/2,3″, BSI-CMOS
  • ISO80-6400 érzékenység
  • Objektív: stabilizált, 42x-es zoomátfogás, 24-1000 mm-nek megfelelő gyújtótávolság, f/3,0-5,9 fényerő, 1 cm makró közelpont
  • elektronikus kereső 201 ezer képponttal
  • SLR-hez hasonló forma
  • program automatika, rekesz- és zársebesség előválasztás, manuális mód
  • LCD: 3,2″ 920 ezer szubpixel felbontású, kihajtható, elfordítható
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • GPS-vevő, WiFi adapter
  • 7 kép/mp sorozat
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • lítium-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Sajtóközlemény:

A Nikon bemutat két új, kompakt szuperzoom fényképezőgépet: a COOLPIX P520 és a COOLPIX L820 modelleket.

Amszterdam, Hollandia, 2013. január 29. – A Nikon Europe a mai napon két új modellel bővíti nagy teljesítményű szuperzoom fényképezőgépeinek választékát. A döbbenetes, 42× NIKKOR optikai zoom objektívvel, fejlett objektív eltolásos rázkódáscsökkentéssel, 8,0 cm-es dönthető LCD-monitorral, Full HD videofelvétellel és beépített GPS-vevővel felszerelt P520 modell ideális a szenvedélyes fotósok számára, akik az óriási élességtartomány kínálta sokoldalúságot kompakt vázba rejtve szeretnék elérni. A klasszikus megjelenésű L820 modell mindeközben rendkívül nagy látószögű, 30× NIKKOR optikai zoom objektívvel rendelkezik, mégis könnyedén hordozható és használható. 16 megapixeles CMOS-képérzékelővel, 7,5 cm-es LCD-monitorral, objektív eltolásos rázkódáscsökkentéssel, valamint Full HD videofelvétellel büszkélkedik.

„A 24 mm-es nagy látószögű felvételektől az 1000 mm-es szuper-telefotó képekig bármit lefedő élességtartomány révén a P520 korábban lehetetlennek gondolt közelségbe hozza az eseményeket” – hangsúlyozta Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere. „Ez a modell tökéletes mindazok számára, akik arra vágynak, hogy bármilyen helyen fényképezhessenek, legyen az akár a nézőtér hátsó része egy koncerten vagy egy szafari; mindehhez pedig teljes kézi vezérlést szeretnének. Az L820 modell pedig egyszerűbb módon kínálja a szuperzoom élményét. Mindkét fényképezőgép Full HD videofelvételt kínál az optikai zoom használatának lehetőségével, így lenyűgöző minőségű felvételek készíthetők.”

P520 – Minden elképzelést felülmúló zoom
A COOLPIX P520 hihetetlenül sokoldalú, komoly amatőröknek készült fényképezőgép, amely minden fényképezési helyzetben kiválóan használható. A piac egyik legnagyobb teljesítményű, 42× zoom NIKKOR objektívével felszerelt modellel közeli portrékat és távoli tájképeket egyaránt könnyedén készíthet.

Még teljes zoom mellett is tűéles felvételek rögzíthetők fényviszonyoktól függetlenül, köszönhetően a 18 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelőnek, valamint az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés funkciónak. A 8,0 cm-es, 921 000 képpontos dönthető LCD-monitor elősegíti, hogy kreatívan és más szemszögből fényképezhessen. A Nikon professzionális D-SLR fényképezőgépein elterjedt rendkívül nagy felbontású monitor tükröződésgátló bevonattal rendelkezik, és kategóriájában a legjobb színkezelést és fényerőt biztosítja.

A gyakorlottabb felhasználók számára a P520 modell a fényképezőgép-beállítások teljes körű vezérlését kínálja. A kézi expozícióbeállítások (P/S/A/M) hozzáférhetőségéről a módválasztó tárcsa gondoskodik, a Felhasználói mód pedig lehetővé teszi a kívánt beállítások azonnali kiválasztását. Az egygombos Full HD videokészítés révén szempillantás alatt kezdhet videókat rögzíteni, a beépített GPS pedig rögzíti a felvételek pontos helyét és geocímke formájában eltárolja a képadatok között, így a P520 ideális utazók számára. A külön megvásárolható Wi-Fi csatlakozó pedig lehetővé teszi fényképek és videók azonnali átvitelét bármilyen intelligens eszközre*, amelyről aztán feltöltheti felvételeit az internetre.

A COOLPIX P520 három színben kapható: sötétezüst, fekete és vörös.

L820 – Könnyed funkciók bármilyen alkalomhoz
A 30× szuperzoom NIKKOR objektív és a Full HD videofelvétel révén az L820 igazán ért a fényképekhez, így a felhasználó hozzáértés nélkül is boldogulhat. Az Egyszerű automata mód a fényképezőgép beállításait a fényképezési helyzethez igazítja, így teszi könnyeddé a felvételek készítését. A különösen érzékeny, 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelő pedig gyenge megvilágítás mellett is rendkívül részletgazdag képeket biztosít.

Az L820 modell széles élességtartománya a nagy látószögű tengerparti tájképektől a szuper-telefotókig mindent lefed, így akár egy távoli szörföst is könnyedén megörökíthet. Az intelligens fényképezőgép másodpercek alatt vált a nézetek között, biztosítva a könnyed és sima zoomolást az élességtartomány egészén át, fényképek és videók esetében egyaránt. A négy különböző automatikus elmosódásgátló funkció mindeközben gondoskodik arról, hogy a téma éles maradjon. Egyetlen gombnyomással átválthat Full HD (1080p) videó módba, így késedelem nélkül örökítheti meg a videóra kívánkozó pillanatokat. Mindeközben a nagyméretű, 7,5 cm-es LCD-monitoron éjjel-nappal gyönyörűen tiszta képeken követheti az eseményeket.

A COOLPIX L820 négy színben kapható: szilvakék, kék, vörös és fekete.

Nikon COOLPIX P520: További funkciók

  • Automatikus HDR mód: A gép két felvételt készít a zár egyetlen kioldásával, majd ezeket egy végső képben ötvözi, amely széles dinamikatartományt fog át, és gazdagabb színátmeneteket tartalmaz, így minden helyzetben lenyűgöző tónusrészletekkel rendelkező felvételeket készíthet.
  • Makró mód: lehetővé teszi, hogy egészen közeli (mindössze 1 cm-es távolságra lévő) témákra fókuszáljon, megörökítve a legapróbb részleteket is.
  • Egyszerű panoráma 360°/180°: dinamikus panorámaképek létrehozása függőleges vagy vízszintes pánozással.
  • 3D-s fényképezési mód: a mozdulatlan témákról létrehozott térhatású képek lejátszhatók a 3D-s technológiát támogató televíziókon és számítógépeken.
  • Testreszabható funkciógomb: segítségével átugorhatja a menü szintjeit, és gyorsabb hozzáférést rendelhet a kedvenc beállításaihoz.
  • Fejlett videorögzítési funkciók: videofelvétel közben az optikai zoom és az automatikus élességállítás is használható, egyben lassított vagy akár 120 kép/mp (VGA) sebességű felvételeket is készíthet 1920 x 1080 felbontásban, választható képkocka sebesség mellett (60i, 50i, 30p vagy 25p). A videók iFrame formátumban is rögzíthetők, a beépített HDMI-csatlakozó pedig lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépet közvetlenül HDTV-hez csatlakoztassa.
  • Gyors sorozatfelvétel: akár tíz teljes felbontású kép készíthető 7 képkocka/mp sebességgel, illetve 30 teljes felbontású kép 1 képkocka/mp sebességgel.
  • Gyors és pontos AF: ha összetett témát szeretne lefényképezni, a kézi élességállítás és a 99 pontos automatikus élességállítási rendszer együttes használatával kiemelkedően éles felvételeket készíthet.
  • Témakövető AF: segítségével az állandóan mozgó témákról is éles képek készíthetők. A témakövető AF a kiválasztott témán tartja az élességet, még annak mozgását is követi.

Nikon COOLPIX L820: További funkciók

  • Intelligens portré rendszer: minden helyzetben elkészíthető a tökéletes portré. A Mosoly időzítő akkor készíti el a felvételt, amikor a portréalany mosolyog; a Pislogásmentesítés figyelmeztet, ha a portré bármelyik szereplőjének a szeme csukva van; a Glamour retusálás lehetőségei pedig elősegítik, hogy a portréalanyok előnyösebb arcukat mutassák.
  • Retusálás menü: a fényképek a fényképezőgép számos beépített szűrőhatásával tovább javíthatók. A kínált hatások közt megtalálható a Kiválasztott szín funkció, amely automatikusan fekete-fehérré alakítja a képet, majd a kiválasztott színt adja hozzá; valamint a Csillogás funkció, amely csillagfényhatást varázsol a fényes tárgyakra.
  • AA-méretű elemek: a fényképezőgép négy AA-méretű elemmel/akkumulátororral működik, amelyek a világ bármely pontján könnyen beszerezhetők.
  • 19 motívumprogram mód: automatikusan optimális beállításokat kínálnak a legnépszerűbb fényképezési stílusokhoz és effektusokhoz. Csak válassza ki az adott helyzethez tartozó módot, és már készülhet is a remek felvétel.
  • Vezeték nélküli átvitel: kompatibilis az Eye-Fi X2 (vagy újabb) kártyákkal. Másolja digitális fényképeit (JPEG-formátumban) közvetlenül intelligens eszközére vagy számítógépére, majd élvezze a Nikon online fényképmegosztó szolgáltatása, a Nikon Image Space által kínált előnyöket.