Kedvező árú belépőszintű vaku: Nikon SB-300

0

A Nikon bejelentette SB-300 jelű belépőszintű vakuját, melyet komolyabb Nikon Coolpix kompaktokhoz és belépőszintű DSLR-ekhez ajánl.

A vaku 120 fokban felfelé dönthető fejet kapott, így indirekt megvilágításra is használható, akár enyhén hátrafelé is (forgatni azonban nem lehet, így portré állásban az indirekt világítás csak függőleges falfelületről érhető el).

A vaku 18-as kulcsszámú (ISO100, m), teljesítményét a fényképezőgép i-TTL módban szabályozza. A létrehozott villanófény 18 mm gyújtótávolságú DX objektív látószögét képes kivilágítani (kisfilmes formátumban 27 mm-t).

A vaku működtetéséhez szükséges energiát két darab AAA méretű elem vagy akkumulátor szolgáltatja.

A Nikon SB-300 augusztus végétől lesz kapható, ára 150 dollár körüli lesz.

Sajtóközlemény:

SB-300 vaku

Amszterdam, Hollandia, 2013. augusztus 6. A Nikon Europe ma bejelentette új belépő szintű vakuját, a Nikon SB-300 nevű modellt.

A kisméretű, könnyű, sokoldalú és jól hordozható vaku ideális választás olyan kezdő fotósok számára, akik szeretnének túllépni a fényképezőgép beépített vakujának korlátain, és többféle kreatív megvilágítási lehetőség iránt érdeklődnek. A modell kompatibilis a vakupapuccsal felszerelt Nikon D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel, és lehetővé teszi a fény minőségének és irányának vezérlését, amivel segít hatásosabbá tenni a fényképeket.

Az SB-300 kezelése rendkívül egyszerű, még kezdők számára is. Ez a vaku ihletet ad a most induló fotósoknak, hogy fejlesszék kreatív látásmódjukat; egyszerű lehetőséget kínál a nappali felvételek hatásosabbá tételére, a téma részleteinek kiemelésére még bonyolult ellenfényes helyzetben is, illetve a fény lágyítására a plafonról visszavert vakufény esetén.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „A vaku nemcsak arra való, hogy sötétben megvilágítsa a témát – az új SB-300 segítségével pedig végre a kezdő fotósok is felfedezhetik ezt a titkot. A vakuval egyszerűen vezérelhetik a megvilágítást olyan helyzetekben, amikor a környezeti vagy természetes fény beesési szöge kedvezőtlen, esetleg a színe, melegsége vagy erőssége nem megfelelő. Még azok is, akik most merészkednek a vakus fényképezés területére és bonyolult megvilágítási helyzetben kell dolgozniuk, képesek lesznek arra, hogy ellenőrzésük alá vonják a fényt, és olyan képeket készítsenek, amilyeneket megálmodtak.”

Fényvezérlés
A fényképezés a fénnyel való képalkotás művészete, és az SB-300 jóvoltából egyszerűen és kedvező áron fedezheti fel, hogy egy külső vaku milyen hatást gyakorolhat képeire. Ezzel a 18-as kulcsszámú (m, ISO 100) vakuval megvilágíthatja a távoli témákat, még sötétben is; használhatja az egységet derítő vakuként a téma finom részleteinek kiemelésére és a környezeti fény által keltett árnyékok lágyítására; vagy éppen kompenzálhatja vele az erős ellenfényt.

Sokoldalú
A vakufej 120°-ban felfelé dönthető, így a különféle helyzetekben rugalmasabban fényképezhet. Kerülje el a „lapos” képeket úgy, hogy a vaku fényét a plafonról vagy a falakról veri vissza, vagy pedig szögben tartott vakufejjel dolgozik, és ezáltal lágyabb, természetesebb hatású fénnyel világítja meg a témát, például igazán szép beltéri portrék készítésénél. A Nikon i-TTL vakuvezérlés támogatása optimális, kiegyensúlyozott automatikus vakuzást eredményez, a D-SLR gépek felhasználói pedig a természetesebb hatású megvilágítás érdekében a fényképezőgépen könnyen beállíthatják a hosszú záridős szinkront, a vörösszemhatás-csökkentést és más vaku módokat.

Könnyű
A kis méretben jelentős megvilágítási teljesítményt kínáló SB-300 ideális útitárs. A vaku használata egyszerű – csak szerelje fel közvetlenül a fényképezőgép vakupapucsára, és kapcsolja be. Nem kell ismeretlen menük megértésével vagy próbálgatásával bajlódnia. Az egység két darab AAA-méretű elemmel/akkumulátorral működik, amelyek a világon bárhol beszerezhetők. Bárhol legyenek is az SB-300 felhasználói, soha nem kell lemondaniuk a vakus fotózásról.

Az SB-300 mellékelt tartozéka egy puha tok.

Fő jellemzők

  • Hordozható vakuegység: a legjobb választás, ha több fényre van szüksége, vagy ha kreatívan szeretné elkészíteni a képeket. i-TTL kompatibilis.
  • Kompatibilis a vakupapuccsal felszerelt Nikon D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel.
  • Sokoldalú képfedés: a 18-as kulcsszám (m, ISO 100) lehetővé teszi a távoli témák megvilágítását még gyenge fényben is.
  • Irányítható fény: a vakufej 120°-ban felfelé dönthető, így pontosan beállíthatja a megvilágítás szögét. A felvételeket kreatív módon készítheti el úgy, hogy a vaku fényét a mennyezetről vagy a falakról veri vissza.
  • Könnyű működtetés: a vaku használata egyszerű, az egység közvetlenül a fényképezőgép vakupapucsára szerelhető fel.
  • Hőkikapcsoló funkció: megakadályozza a vaku túlmelegedés miatti károsodását intenzív használat esetén.
  • AAA-méretű elemek/akkumulátorok: az SB-300 két darab AAA-méretű elemmel/akkumulátorral működik, amelyek a világon bárhol beszerezhetők.
  • A firmware a fényképezőgépvázon keresztül frissíthető.