Négy új Sony FE optika

0

A Sony négy új optikája E-bajonettes csatlakozású, de FE előtagjuk szerint nem csak a régebbi rendszerkompaktjaikon, de újabb, fullframe szenzoros sorozatukon is (A7 széria) is használható.

Sony FE 24-240mm F3,5-6,3 OSS

10x-es optikai zoomátfogásának köszönhetően a 24mm-es nagylátószögtől a viszonylag hosszú tele tartományig, szinte minden hasznos gyújtótávolságot lefedhetünk ezzel az objektívvel. Éppen ezért igazi mindenesként, akár állandó optikaként is megállja majd a helyét, ha nincs feltétlenül szükség a nagy fényerőre. Gyártója portrézásra, természet- és sportfotóra ajánlja. APS-C szenzoros Sony kompaktokon 36-360mm-es objektívként működik.

A nagy gyújtótávolság miatt elkerülhetetlen remegést optikai stabilizátor igyekszik majd kiküszöbölni, a port és nedvességet pedig időjárásálló kivitele tartja távol a belsejétől, ahol belső fókuszálású lencsemozgatás és a szép háttérelmosás érdekében lekerekített rekeszlamellák is helyet kaptak.

Az objektív március második felében kerülhet forgalomba 1000 dollár körüli áron.

FE 24-240mm F3,5-6,3 OSS

FE 24-240mm F3,5-6,3 OSS

Sony FE 90mm F2,8 Macro G OSS

Ezt a profi objektívet a Sony legújabb fejlesztésű DDSSM fókuszmeghajtásával látták el, mely a korábbinál is csendesebb és gyorsabb élességállítást ígér, pontosabb működéssel. A fókuszgyűrűvel azonnali átkapcsolásra lesz lehetőség a kézi- és automatikus élességállítás között. Az optimális működés érdekében fókuszrögzítő gombot, és élességállítási tartomány választókapcsolót is találunk az oldalán.

Az objektívet elsősorban makrózásra ajánlják, de portrékhoz és videózáshoz is ideális. A fémházas optika időjárásálló kivitelű. Képminőségét Super ED lencsetaggal és Nano AR bevonatokkal tették még jobbá. APS-C szenzor előtt gyújtótávolsága kisfilmes értéken 135mm-nek megfelelő.

Megjelenése csak nyár közepe táján várható. Ára 1100 dollár lesz.

FE 90mm F2,8 Macro G OSS

FE 90mm F2,8 Macro G OSS

Sony FE 28mm F2

Nagy fényerejű, fix gyújtótávolságú optikáját, belső terekhez, tájképekhez és esti fotózáshoz ajánlja a Sony. Kis méretének köszönhetően egy A7 vázzal ideális, könnyen hordozható, kompakt párost alkot.

A profi külsőt és anyagminőséget természetesen por- és cseppálló szigetelés erősíti, a minél jobb képminőséget pedig ED lencsetagokkal és többrétegű bevonatokkal éri el. Az objektívhez kétféle, külön megvásárolható konvertert is ajánlanak, melyekkel még nagyobb látószög érhető el. APS-C érzékelőn viszont vesztünk a látószögből. Itt konverter nélkül 42mm-nek megfelelőt kapunk.

A május elejére ígért optika 450 dolláros áron nyit.

FE 28mm F2

FE 28mm F2

Zeiss Distagon T* FE 35mm F1,4 ZA

Ez a gyártó első 1:1,4 fényerejű E-bajonettes optikája, melyet emiatt esti fényképezéshez és tájképekhez ajánl, de fokozatmentes rekeszállító gyűrűje videózáshoz is megfelelővé teszi.

Az előbb bemutatott objektívhez hasonlóan, ez is az új fejlesztésű, gyorsabb és csendesebb DDSSM AF-rendszert kapta. A Zeiss híres T* bevonatai kiváló képminőséget garantálnak a teljes képmezőben.

A szintén por- és cseppálló kivitelű, fémházas objektív ára 1600 dollár körül alakul. Megjelenése április közepére várható.

Distagon T* FE 34mm F1,4 ZE

Distagon T* FE 34mm F1,4 ZE