Vezet a Sony

0

A Sony a 2014-es értékesítésekben is a legkiemelkedőbb helyet foglalja el a szenzorgyártók között, amelynek egyik oka nyilvánvalóan az egyre népszerűbb és egyre nagyobb számban értékesített okostelefonok. No nem a Sony okostelefonokra kell gondolni, jóllehet, azok minőségével és tudásával sincs gond, de a Sony okostelefonok piacra az utóbbi években kissé zsugorodni látszik. Ugyanakkor a Sony képérzékelők nem csak a Sony készülékekben, de többek között pl. az Apple iPhone-jaiban is megtalálhatóak. Egy iPhone eladásból a Sonynak 20 dollár részesedés jut.

Természetesen még ezen felül a kompakt gépekbe való 1/2,3″ típusú, illetve ennél nagyobb, prémium kompaktokhoz és MILC-ekhez készülő 1″, APS-C, valamint fullframe szenzorok is a gyártó kínálatát képezik, igaz, utóbbiakból jóval kevesebb példányt tudnak értékesíteni, mint az okostelefonok 1/3,2″ típusú szenzoraiból.

Végeredményben így is első helyen szerepel (40,2%), méghozzá jelentősen lehagyva a második helyen álló OmniVision-t (15,7%) és a harmadik helyen álló Samsungot (15,2%), akik egyébként a Galaxy S6 és S6 Edge készülékükben sem saját, hanem Sony szenzort alkalmaznak . A maradék 28,9%-on osztozik a többi gyártó.