Az Adobe Photoshop Lightroom CC (Lightroom 6) 2015 októberi frissítései

0

Az Adobe a mai napon több Creative Cloud terméket frissített, köztük a Lightroom CC-t is. Az újításokról blogbejegyzésünkben számolunk be, amelyből a Lightroom 6-ra vonatkozó frissítések is kiderülnek.

Lightroom_new_import_ui
A Creative Cloud verziójú Photoshop Lightroom felhasználók már letölthetik a szoftver legújabb frissítését, amelybe jópár újdonság került. Egyik a már korábban megismert DeHaze páramentesítő funkció, amely eddig csak teljes képre volt alkalmazható, a frissítés után azonban kisebb területeket is javíthatunk vele. Ez az újítás egyébként a Photoshop CC Camera RAW moduljába is bekerült. A DeHaze lokális elérhetőségén túl a képek importálását is átdolgozták, amelynek során az import ablakból egyértelműen választhatunk, hogy fényképezőgépről, közvetlenül memóriakártyáról, vagy számítógépről szeretnénk-e a kezdeményezni a képek beolvasását. Az átdolgozott szolgáltatások mellett most sem maradt ki az újabb fényképezőgépek támogatása sem, így a következő friss modellek RAW fájljai sem jelentenek már gondot a Lightroom CC és a Lightroom v6.2-nek:

  • DxO ONE
  • Leica S (Typ 007)
  • Olympus OM-D E-M10 Mark II
  • Sony Alpha 7S II

Ezeken kívül pedig új objektív profilokkal is frissült a népszerű RAW feldolgozó szoftver, amelyek listája az Adobe blogjában olvasható: http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2015/10/lightroom-cc-2015-2-now-available.html