101 éves Japán első női fotóriportere, s még aktív!

0

Tsuneko Sasamoto idén töltötte be 101. életévét. 25 éves kora óta, azaz több, mint 75 éve dolgozik fotóriporterként, szakmáját megszállottként űzi, így ma sem tette még le a gépet.

TsunekoSasamoto_01
Tsuneko Sasamoto végigfotózta a II. Világháború előtt és után is Japánt, tudósított szép és kellemetlen történetekről egyaránt. Bár már bőven megérte a nyugdíjas kort, sosem hagyta abba a fotózást. 97 éves korában könyvet adott ki Centenarian’s Finder címmel, 100 éves korában pedig fotókiállítást rendezett legkedvesebb és legérdekesebb képeiből.
tsunekosasamoto4 tsunekosasamoto5 TsunekoSasamoto_02 TsunekoSasamoto_03 tsunekosasamoto5 tsunekosasamoto6
Jelenleg a Flower Glow című projektjén dolgozik, amellyel tiszteletet kíván állítani már elhunyt barátai számára. A sorozatot annak ellenére igyekszik befejezni, hogy tavaly eltörte bal kezét és mindkét lábát, s jelenleg is heti három alkalommal rehabilitációs tornára kell járjon. TsunekoSasamoto_04 Sasamoto ars poeticáját a nemzeti televízió egyik riportjában mondta el, nem sokkal 100 éves születésnapja előtt, amely így hangzik: „Sose légy lusta! Fontos, hogy mindig pozitív légy és soha ne add fel! Elszántnak és körültekintőnek kell lenned, így léphetsz folyton tovább!” Jó egészséget és sok sikert kívánunk az idős fotóriporter hölgynek, aki mindannyiunk számára példakép lehet.