Luna

0

Egyelőre még csak prototípusként létezik az a Luna nevű kamera, amelyet a világ legkisebb 360 fokos kamerájaként emlegetnek, s az egyre népszerűbb 360 fokban látó, mozgatható nézőpontú panoráma videók készítésére használható kamerák sorát bővíti.

Az alig 6 cm átmérőjű, biliárdgolyó méretű kamera két darab 190 fokos látószögű haleszem objektívet tartalmaz, a felvett két videófolyamot intelligens illesztő szoftver helyezi egymásra úgy, hogy egyáltalán nem alakul ki vakfolt, így valóban minden látható lesz, s akár lejátszás közben is módosíthatjuk a nézpontot.

A mágneses elven felrögzíthető apró kamera 170 grammot nyom, tökéletesen vízálló (IP68) és beépített Wi-Fi adapterének köszönhetően élő videót is képes okostelefonunkra vagy tabletünkre átküldeni.

A jelenleg az Indiegogon „kalapolási” időszakban lévő termék végleges változata jövőre készülhet el, s várhatóan 350 amerikai dollárért lesz megvásárolható. A korai támogatók természetesen ezúttal is kedvezményben részesülhetnek, így aki időben lecsap a termék támogatására, 250 dollár+szállítási díjért is magáénak tudhat majd egy Lunát!