Két rekordot is elvett a Kodak

0

Elveszítette világrekord zoom címkéjét a Nikon, hiszen a Kodak márkanevet tulajdonló kínai JK Imaging cég bemutatta Kodak PixPro AZ901 nevű ultrazoom fényképezőgépét a CES 2016-on, amely 90×-es zoomátfogást kínál. A zoomversenyben 2015-ben a Nikon volt az első helyen 83×-os zoomátfogású Coolpix P900 gépével. Ezt a címet veheti át most a Kodak PixPro AZ901.

De nem csak a zoomátfogásban tette magasra a lécet a JK Imaging, hiszen a legnagyobb látószöget kínáló kompakt fényképezőgép címet is elnyerte.

fotó: ephotozine.com

A fényképezőgép 16 Mpixeles CMOS szenzorral készül, 5 kép/mp sebességű sorozatot és FullHD videófelvételt kínál. Beépített Wi-Fi adapterének köszönhetően okostelefonról is vezérelhető. Objektíve 19,5-1755 ekv. gyújtótávolságot kínál, fényereje f/3,1-6,1.

Üzemmódjai között nem csak a teljes automata és témamódokat, de az amatőr fotósok számára sokkal ideálisabb rekesz-előválasztást, zársebesség-előválasztást és teljes manuális módokat is megtaláljuk. A képeket JPEG formátumon kívül RAW formátumban is elmenthetjük (de valószínűleg Adobe támogatást nem fogunk hozzá kapni).

A képek megkomponálását a kihajtható és elfordítható LCD-n, vagy az elektronikus keresőben végezhetjük.

A gép megjelenési dátumát és árát nem ismerjük.

fotó: ephotozine.com

fotó: ephotozine.com