Sony Planar T* FE 50mm f/1,4 ZA

0

A Sony full-frame szenzoros, tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépeihez eddig is kapható volt 50 mm-es gyújtótávolságú fix objektív, de csak f/1,8 maximális fényerővel. Az új objektív azonban nem csak fényerejében, de várhatóan képminőségében is felülmúlja majd a jelenleg piacon lévő Sony FE Planar T* 55mm f/1,8 modellt.

Az új Sony Planar T* FE 50mm f/1,4 ZA objektív időjárásálló kivitelben készül, belsejében két továbbfejlesztett aszférikus lencsetagot és egy ED lencsetagot is tartalmaz, lencséi Zeiss T* tükröződésmentesítő bevonatot kaptak. A maximális fényerőnél szűkebb rekeszen történő fotózásnál 11 lekerekített blende dolgozik a bejutó fény csökkentésén, miközben igyekszik a bokeht szép kerek formájún hagyni.

Az automatikus élességállítást ultrahang frekvencián működő SSM rendszer végzi (Super Sonic Wave Motor), amely csendesen és gyorsan fókuszál. Az objektív hátulján rekesz gyűrűt is kialakítottak, ahol f/1,4-f/16 között állíthatjuk be a kívánt értéket, s lehetőségünk van a hagyományos 1/3 blendés ugrásokat kiiktatni, így folyamatos rekeszvezérlést végrehajtani. Ez főként videózásnál jön majd jól.

A Sony Planar T* FE 50mm f/1,4 ZA ára 1800 euró lesz, és még júliusban piacra kerül.