Új rádiós TTL vakuvezérlő: Nissin Air 10s

0

A Nissin bejelentette rádiós vakurendszerének (NAS – Nissin Air System) 2,4 GHz-es frekvencián dolgozó új vezérlőjét, a Nissin Air 10s-t.

A Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Panasonic és Sony gépekhez kapható vezeték nélküli vezérlő 100 méteres hatótávolságot, TTL vezérlést, zoom távoli beállítását, nagy sebességű vakuszinkront (HSS), 1/256-ig vezérelhető manuális teljesítménybeállítást és firmware frissítési lehetőséget kínál.

A vezérlő érdekessége, hogy TTL üzemmódból képes megjegyezni a vakuteljesítményt, így TTL után manuális módra átállva ugyanazzal a teljesítménnyel villanthatunk, mint az előző TTL vakuzásnál.
A 8 csatornás, összesen 8 csoportot vezérlő vakukioldó akár 10 kép/mp-es sorozattal is képes együttműködni (ha a vakuk is bírják). A vezérlő AF segédfényforrással is rendelkezik a sötétben történő fókuszálás megkönnyítésére. A firmware frissítéséhez microSD kártyát használhatunk.

A Nissin i60a és Di700A vakukkal közvetlenül kompatibilis vezérlő áprilisban kerül a boltokba, ára 170 amerikai dollár lesz.