Panasonic Leica DG Elmarit 200mm f/2,8 Power O.I.S.

0

A Panasonic új objektívet jelentett be a mFT rendszerhez, a Leica DG Elmarit 200mm f/2,8 Power O.I.S. modellt.


Az időjárásálló kivitelű, 400 mm-es filmes objektív látószögét nyújtó optika a cég állítása szerint az eddigi legnagyobb felbontású modell, amely a LUMIX MILC-ek történelemében valaha is készült. A sport- és természetfotósoknak ajánlott objektív optikai stabilizátorral is rendelkezik és kompatibilis a Dual I.S. és Dual I.S. 2 rendszerekkel (így az optikai stabilizálást szenzor stabilizálás is segíti a nagyobb hatékonyság érdekében).

A 15 lencsetag között két ultra extra alacsony szórású (UED – Ultra Extra-low Dispersion) tag is megtalálható, amely a kristálytiszta képért, tökéletes kontrasztért és a minimális kromatikus aberrációért felel. A tripla lineáris motorral támogatott 240 lépés/mp sebességű fókuszmeghajtásnak köszönhetően az automatikus élességállítás fürge és nagyon precíz.


Az objektívvel használhatók az opcionálisan beszerezhető 1,4×-ező és 2×-ező telekonverterek is, így 280 mm (560 mm ekv.) és 400 mm (800 mm ekv.) gyújtótávolságú, f/4, illetve f/5,6 fényerejű működés is elérhető.

A Panasonic Lumix DMC-GH5 fényképezőgéphez a teljes kompatibilitás érdekében ez év decemberében új firmware-t készít a Panasonic.

Az új objektív ára 3000 euró lesz.