CamFi Pro: villámgyors vezeték nélküli RAW fájl átvitel

0

Mark Ma kínai fotós és mérnök tavaly év elején már bemutatta CamFi vezeték nélküli fájltovábbító rendszerét, amely az átlagos Wi-Fi adapterrel szerelt fényképezőgépekkel szemben valós időben képes nagy felbontású képet továbbítani akár fotózás közben is.

A fejlesztő nem elégedett meg a CamFi képességével, a nagy felbontású RAW fájlok számára így is idegesítően lassan jutottak el a számítógépre. Mint a legtöbbször, a fejlesztést most is egy erős igény váltotta ki, így Mark el is készítette a CamFi második, Pro nevű változatát.


A CamFi Pro hasonló célú tehát, mint a CamFi volt, azaz fotózás közben kínál vezeték nélküli, azonnali fájltovábbítást vagy nyomtatást, akár csak JPEG, de akár RAW formátumban is, ráadásul mindezt 5,8GHz-es ac-s Wi-Fi hálózaton, így 2-3× nagyobb sebességgel, mint egy átlagos n-es Wi-Fi hálózat esetében.
A készülőfélben lévő termék nem csak erre lesz képes, támogatja a távoli fényképezőgép vezérlést (akár több gépét is egyszerre), a HDR és time-lapse fotózást, a focus stack sorozatok készítését.

A CamFi Pro elméletileg jövő februárban készül el, s nem csak Canon és Nikon, de Sony fényképezőgépeket is támogat majd:

Teljes ára 300 amerikai dollár lesz, de az előre támogatók 33% kedvezménnyel 200 dollár befizetéssel kaphatják majd meg a terméket.