Vezet a Canon Japánban

0

A japán BCN évről-évre kiadja egész éves eladási adatokból képzett statisztikáját, amelyben több kategóriát is vizsgálnak.

A Japánban fényképezőgép értékesítést (is) végző viszonteladók 2/3-ától befolyt adatok alapján állította össze a BCN azt a sorrendet, amely a 2017 januárja és decembere közötti legkelendőbb gépek gyártóinak listáját tartalmazza.

Ez alapján a Canon három kategóriában is első helyet foglal el, a DSLR-ek között pedig toronymagasan vezet a Nikon előtt.

Íme az összes képalkotó kategória első három helyezettje:

Ez pedig a cserélhető objektívek ranglistája:

Ami érdekes, hogy kompakt kategóriában a Casio harmadik helyen szerepel. Az a Casio, amelynek egyébként igazán komoly képességű gépei nincsenek (pl. ultrazoomot és bridge gépet már nem készítenek) és Európába már nem is forgalmaznak.

Az is elgondolkoztató, hogy a Panasonic nem jutott be az első három közé a MILC szegmensben, pedig több vázat kínálnak jelenleg, mint az Olympus.

A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy az objektívek kategóriában a Nikon nem jutott be az első három közé.

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a fenti sorrend csak a Japánban történt eladási adatok alapján készült és valójában nem reprezentálja a globális értékesítési volument.