Bluetooth-szal frissített Fujifilm vízálló kompakt

0

A Fujifilm ma bejelentette vízálló FinePix XP120 fényképezőgépének 2018-as utódmodelljét, a FinePix XP130-at.

Az új gép is 16 Mpixeles felbontású, mint elődje, de méretei és tömege tekintetében sincs jelentős eltérés. Rejtett kialakítású (5× zoom) objektíve kisfilmes formátumban 28–140 mm közötti gyújtótávolságra állítható, fényereje f/3,9-f/4,9, vagyis ez is megegyezik az elődével.


Újdonság viszont az alacsony energiaigényű Bluetooth kapcsolat használata, amellyel könnyedén áttölthetők okostelefonra a készített képek, illetve az elektronikus horizont megjelenítésének, valamint az arcfelismerés során a szemre történő fókuszálás lehetősége is.

Érdekes még az ún. cinemagraph készítés, amely részben mozgó képeket jelent.

Video:
video
Cinemagraph:
cinemagraph

Az új modell márciustól lesz kapható, ára 230 amerikai dollár lesz.

A Fujifilm FinePix XP130 főbb tulajdonságai:

  • 20 m-ig vízálló (ellenáll: 1,75 méterről leejtésnek, -10 C fokos fagynak)
  • 16,4 megapixeles, 1/2,3″-os BSI CMOS
  • 5x-ös optikai zoom (28-140mm)
  • Szenzor eltolásos képstabilizátor
  • 3″, 921 ezer képpontos LCD
  • FullHd videó (1920 x 1080)
  • 10 kép/mp sorozat (60 kép/mp, 2 megapixelen)
  • Akciókamera mód
  • 11 (Advanced) képeffektus
  • Időzített sorozat mód (15, 30, 60 mp, 5, 10 perc időközönként)
  • Mozgó panoráma mód
  • Nagy dinamikaátfogású (HDR) felvételi módok
  • Cinemagraph készítés
  • Li-ion akkumulátor
  • Wi-Fi kapcsolat okostelefonokkal és tabletekkel

Sajtóközlemény:


Örökítse meg kalandjait: a Fujifilm XP széria továbbfejlesztett XP130 fényképezőgépe.

A világon 5 millió darab sikeres értékesítése után az XP széria legújabb fényképezőgépének könnyű kameraváza négy masszív védelemmel és a legújabb Bluetooth® technológiával rendelkezik a könnyű képátvitel érdekében.

A FUJIFILM vállalat (elnöke: Kenji Sukeno) örömmel jelenti be a FinePix XP130 fényképezőgépet, az XP sorozat legújabb,masszív kameráját. A fényképezőgép 20 méterig vízálló, 1,75 mm-ig ütés*** és fagyálló, így az XP130 tökéletes kiegészítő a különböző kalandok megörökítéséhez.

Négy erőteljes védelmi funkciója mellett az XP130 a legújabb Bluetooth® technológiával rendelkezik, melynek segítségével egyszerűen küldheti át képeit okostelefonokra és táblagépekre, így azonnal megoszthatja fényképeit a világgal. A kompakt, 207g súlyú** XP130 a cég egyedülálló színvisszaadási technológiájával büszkélkedő FUJINON objektívvel rendelkezik, ami kiemelkedő képminőséget biztosít a 16,4 megapixeles hátsó megvilágítású CMOS érzékelő segítségével, így ideális választás a különböző jelenetek fényképezéséhez.

Főbb funkciók

1. Négy védelmi tulajdonság: vízálló 20 méterig, ütésálló 1,75 méterig, fagyálló -10 ° C-ig és porálló.
Az XP130 kamerát arra tervezték, hogy könnyedén használhassák szabadtéri, szabadidős tevékenységek során, olyan tulajdonságoknak köszönhetően, mint például markolatnak a kialakítása az egykezes használathoz vagy az akkumulátortartó kettős zár-mechanizmusa. Az XP130 megfelel az IP68 *4 víz-és porálló védelmi szabványoknak. Nem kell tartania a víztől, a homoktól vagy a kamera leejtésétől, ezért gyerekek számára is tökéletes első fényképezőgépnek.

*4 Vízálló és porálló védelmi szabványok az IEC (International Electrotechnical Commission) szerint
2. Bluetooth® párosítás és vezeték nélküli LAN kapcsolat okostelefonokkal és táblagépekkel *5 az automatikus képátvitelhez és Instax nyomtatáshoz

Az újonnan telepített alacsony energiafelhasználású Bluetooth® technológia lehetővé teszi az automatikus és azonnali képátvitelt okostelefonokra és táblagépekre. A technológia szinkronizálja eszközének idő- és helyinformációit és csatolja a képeket. Ennek a funkciónak a kihasználásához a felhasználók az ingyenes „FUJIFILM Camera Remote” alkalmazás letöltésével okostelefonjukra vagy táblagépükre könnyedén továbbíthatnak fényképeket és videókat, a fényképezőgépükön lévő fotók és videók között böngészve, és közvetlenül letölthetik őket. Az INSTAX Share nyomtató felhasználók a képeket közvetlenül az Instax Share nyomtatóra küldhetik, a gyors nyomtatás érdekében.
*5 Android™ okostelefonok és táblagépek, iPhone / iPad.

3. Nagy teljesítményű érzékelő és objektív egyedi színvisszaadási technológiával, a kiváló képminőségért
Az XP130 kamera 16,4 megapixeles hátsó megvilágítású CMOS érzékelővel és FUJINON 5x optikai zoom objektívvel rendelkezik, melynek zoom átfogása 28 mm*6 -től kezdődik a nagylátószögű tartományban. Az eszköz optikai zoom tartománya a Fujifilm Intelligens digitális zoom technológiájával a 10-szeresére növelhető. A fényképezőgép optikai képstabilizáló mechanizmussal rendelkezik, hogy a rázkódástól függetlenül is éles képeket biztosítson még a gyengébb fényviszonyok ellenére is. A Fujifilm tapasztalatai tükröződnek a színvisszaadási technológiájában, amely gyönyörű színeket kínál minden helyzetben.
*6 35mm formátummal egyenértékű

4. Kompakt és könnyű megjelenés szabadtéri tevékenységekhez, nagyméretű, 3,0 hüvelykes 920K-os LCD monitorral
Az XP130 egy nagyméretű, 3,0 hüvelykes 920K képpontos, nagyfelbontású LCD monitorral rendelkezik, a kompakt és könnyű, mindösszesen 207 grammos vázban. A kijelző gátolja a fényvisszaverődést, így a felhasználók kényelmesen ellenőrizhetik a kompozíciót akár fényes nappal vagy víz alatti felvételeknél. Kompakt váza ellenére a működtető tárcsák optimális méretűek és elhelyezésűek, így a gép könnyen működtethető még akkor is, ha például síelés közben kesztyűt visel. Az ujjaknak kialakított hely a fényképezőgép váz elején helyezkedik el, hogy akár egy kézzel is tarthassa a fényképezőgépet.

5. Sokoldalú felvételi funkciók fényképezéshez
A felhasználók választhatják az XP130 újonnan telepített elektronikus szintezőjét. Ez különösen akkor hasznos ha vízszintes, például gyönyörű tájak vagy szilárd építészeti elemet szeretne lefényképezni. A szemérzékelés funkció segítségével a szemekre fókuszálva egyszerűen készíthet portréfelvételeket. Az XP130 számos egyéb izgalmas funkciót kínál, beleértve a Cinemagraph módot is, amely mozgó elemekkel kiegészített állóképeket készít, Time-Lapse Video funkció, amely az intervallumidőzítővel automatikusan videoformátummá alakítja a fényképezőgép által készített képeket, a sorozatfelvételi üzemmód képes a 10 képkocka/másodperces felvételre, vagy 60 kép/mp sebességű full HD videofelvétel.

**.Elemmel as memóriakártyával.
*** MIL-Standard 810F módszerrel történő mérés, módszere5 16,5-ütés a „MIL Standard”-ról, amely az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma által meghatározott, az amerikai hadsereg által beszerzett készletek tartósságát meghatározó szabvány.