Borulnak a DSLR-ek! Itt vannak a 2017 évi értékesítési adatok!

12

A japán CIPA összesítette a világ fényképezőgép eladásainak adatait és közzétette 2017. utolsó havi és 2017. teljes éves jelentését.

Az adatokból jól látszik, hogy az utolsó negyedév nem volt túl jó a fényképezőgépet gyártó és forgalmazó cégek számára, hiába számítottak rá, hogy majd a karácsonyi roham jelentősen feljavítja a számokat.

Nagyon szomorkodni azért így sem kell, hiszen 2016-hoz képest 5,2%-kal nőtt a digitális fényképezőgépek legyártott mennyisége és 3,3%-kal lett magasabb az értékesített gépek száma, igaz, ezen belül Európa csupán 1,1%-os bővülést tudhat magáénak.

Érdekes egyébként, hogy a kompakt gépek piacán is javulás tapasztalható, a 2016-os forgalmazáshoz képest tavaly 5,7%-kal több gépet adtak el világszerte.

Az új vesztes azonban a tükörreflexesek, ezekből nem csak kevesebbet gyártottak, de jóval kevesebbet is értékesítettek, világviszonylatban a 2016-oshoz képest 10,1%-kal kevesebb DSLR-t adtak el.

Kiváló eredményt tudtak felmutatni viszont a MILC-ek, amelyekből közel 30%-kal (29,2%-kal) értékesítettek többet tavaly, mint 2016-ben. Érdemes azt is megfigyelni, hogy a tükör nélküli cserélhető objektíves gépeket Európában is nagy lelkesedéssel vásárolják.


A tavalyi adatok ITT érhetők el.