Galéria: Olympus M.Zuiko Digital ED 17mm f/1,2 Pro (tesztfotók)

0

Idén is igyekszünk a géptesztek mellett több objektív teszttel is szolgálni, hogy az új modellek képességeire, képminőségére fény derüljön. Nemrégiben négy fix gyújtótávolságú objektív járt nálunk, ezek közül az első az Olympus tavaly megjelent felső kategóriás stadard fixe, az M.Zuiko Digital ED 17mm f/1,2 Pro.

Az objektívet a rendelkezésünkre bocsátott Olympus E-M5 Mark II gépvázon próbáltuk ki, bár tény, a nagyobb felbontás miatt az E-M1 Mark II ideálisabb lett volna, de most ezt kaptuk. Mint később látni fogjuk, nem is akkora probléma ez, sőt, kifejezetten jót tesz az összehasonlíthatóságnak, hiszen lesznek APS-C szenzoros géphez készült modellek, amelyeknél a 24 Mpixeles váz pixelmérete kb. a 16 Mpixeles mikro NégyHarmadéval egyezik meg. A lényeg pedig a 16 Mpixeles E-M5 Mark II-vel is látszik, így a lágyság, a kóma, a kromatikus aberráció, a geometriai torzítás, a becsillanás és más optikai hibák ekkora felbontásnál is kibukhatnak.

Bemutató cikkünk közzététele előtt elsőként a tesztfotóink galériáját osztjuk meg, a részletes cikk jövő héttől olvasható.

A tesztfotókat tartalmazó galéria itt érhető el: