Kapd el a pillanatot! – „Fotó Flow PPK”

0

100 éves a pszichológia oktatás az ELTE-n, ennek kapcsán rendezvénysorozatot szervez az egyetem, amelynek részeként fotópályázatot is hirdettek.

Pályázni 2018. október 25-éig lehet, a kiválasztott képekből fotókiállítás készül A2-es méretben az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Kazinczy utcai épületében.

A nevezések beküldése előtt nyilatkozattételre van szükség, amelyben a pályázó elismeri, hogy az alkotás a saját műve és minden joggal rendelkezik a nevezéshez.

Sajtóközlemény:

Kapd el a pillanatot! – „Fotó Flow PPK” címmel fotópályázatot hirdet az ELTE PPK

A pályázat célja, hogy teret adjunk a fényképezés iránt lelkesedő amatőr és képzett alkotóknak egyaránt, hogy képeiket professzionális körülmények között is kiállíthassák az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Kazinczy utcai épületében, Budapesten. A kiállítás 2018. november 15-től lesz látható.

Flownak azt az állapotot nevezzük, amikor teljesen elmerülünk abban, amit csinálunk, és a külvilág is megszűnik számunkra. Csak az éppen átélt pillanat számít!

A fotózás – legyen munka, művészet vagy hobbi – a koncentrált flowélmény átéléséről is szól. Az alkotás maga, ahogy a művek befogadásának élménye is, nem csupán lelki egészségünkre, de az általános közérzetünkre is pozitív hatással van.

Az élményt keressük tehát, a spontán boldogság pillanatának megragadását olyan képeken, melyeken az alkotó a saját vagy környezete váratlan örömét képes megörökíteni, s a pozitív érzelem megnyilvánulását hitelesen közvetíteni nekünk, nézőknek is.

Pályázók köre: magánszemélyek

Díjazás:
A díjakról háromtagú zsűri dönt: Dúll Andrea, dékánhelyettes, Oláh Attila, volt dékán és Alapfy László fotóművész. Az első három legjobb alkotást megosztjuk a PPK hivatalos Facebook-, és Instagram-oldalán, valamint az alkotók könyvutalványban és elismerő oklevélben is részesülnek. A beküldött képekből kiállítás nyílik a PPK Kazinczy utcai épületének földszinti aulájában 2018. november 15-én.

I.Arany oklevél + 30.000 Ft értékben könyvutalvány az Eötvös-pontban
II.Ezüst oklevél + 20.000 Ft értékben könyvutalványok az Eötvös-pontban
III.Bronz oklevél + 10.000 Ft értékben könyvutalványok az Eötvös-pontban

Beküldési határidő: 2018. október 25.

Egy alkotó maximum három képpel nevezhet. Okostelefonnal és fényképezőgéppel készült képeket egyaránt várunk jpg, pdf és tif formátumban.

A kiválasztott képek A2 es méretben 300 dpi-ben kerülnek kiállításra.

A fotográfiák nem lehetnek politikai, szexuális vagy diszkriminatív tartalmúak. Csak olyan képeket fogadunk el, amelyeket alkotójuk korábban nem osztott meg semmilyen online vagy nyomtatott felületen, közösségi oldalon vagy más pályázaton, kiállításon. A felvételek jogtisztaságáért a szerző/beküldő szavatol. A beküldött képeket a PPK szabadon felhasználhatja kommunikációs és egyéb, a kar működését elősegítő célokra.

A pályázati adatlapon fel kell tüntetni a kép/képek címét valamint egy rövid, maximum 3 mondatos leírást kell adni képenként (Mikor készült? Hol Készült? Mit ábrázol a fotó?)

A pályázati anyagokat a kitöltött és aláírt nyilatkozattal valamint a kitöltött pályázati adatlappal a fotoflow@ppk.elte.hu címre lehet beküldeni. A pályázati adatlapot nyomtatott nagybetűvel kell kitölteni, a nyilatkozatot pedig kék tollal aláírva és beszkennelve kérjük mellékelve az emailhez.

Az adatlapot és a nyilatkozatot és az alkotó képeit is egyaránt elektronikus formában fogadjuk csak el.

Eredményhirdetés: 2018. november 5.