Lensbaby OMNI kreatív effektkészlet

0

A Lensbaby eddig jobbára olyan effektobjektíveket készített, amelyek önmagukban voltak használhatók, azaz különböző fényképezőgépek bajonettjeihez külön modellek készültek és egy-egy gyújtótávolságot, valamint effektet kínáltak.

Az új Lensbaby OMNI effekt készlet szakít az eddigi hagyományokkal és olyan megoldást kínál a már fotózáskor effektezni vágyó fotósoknak, amely szinte minden objektívnél elérhető számukra.
Az OMNI ugyanis egy menetes adapterre (49-82 mm közötti) épít, amelyet egyszerűen csak feltekerünk az objektív szűrőmenetére, majd a készletben mellékelt háromféle effekt pálcát mágneses úton rögzíthetjük rá. A pálcák könnyedén mozgathatók, forgathatók, így található meg az ideális helyzet. A rögzítésükhöz nem kell csavarozni, azt a mágneses erő megoldja.

Az alapkészlet (adapterek és három effekt pálca: kristály csikóhal, feszes üveg, szivárvány film) 100 dollárért rendelhető elő, illetve egy további három pálcás kiegészítő készlet is elérhető lesz (kistály lándzsa, prizma pálca és kagyló formájú üveg), 50 dollárért.

Az effekt pálcákkal készített mintafotók alábbi galériánkban tekinthetők meg: